Koulut Lukiot Nuoriso perusopetus Sivistyspalvelut Yleinen Yläkoulut

Riihimäkeläisjoukkue voitti Inspired Award -palkinnon robotiikan MM-kisoissa

Riihimäkeläinen Team4Robotics voitti Inspired Award -palkinnon robotiikan MM-kisoissa Yhdysvalloissa. Riihimäen lukiota ja aikuislukiota edustavassa joukkueessa kilpailivat Teemu Karjalainen, Jeremiah Allred ja Eemil Lähteenmäki.
Tuomaristo perusteli riihimäkeläisten palkintoa muun muassa joukkueen hyvillä esittelytaidoilla ja positiivisella asenteella.

”Team4Robotics sijoittui lohkossaan sijalle 34, kun 32 parasta joukkuetta pääsi jatkoon. Upea suoritus ensikertalaisilta”, opettaja Reetta Viitanen hehkuttaa robotiikkablogissa.

Riihimäkeläisjoukkueen kanssa samassa high school -sarjassa kilpaili yli 500 joukkuetta.

Team 4 Robotics on kilpaillut menestyksekkäästi jo aiemminkin tänä vuonna. Tammikuussa joukkue voitti Suomen mestaruuden VEX EDR-sarjassa ja helmikuussa joukkue sijoittui kahdeksan parhaan joukkoon kansainvälisessä robotiikkakisassa. Samalla heidät palkittiin Design Award -palkinnolla, joka annetaan turnauksen parhaiten suunnitellulle ja parhaiten esitellylle robotille. Iso-Britanniassa pidetyssä kisassa niitä oli kaksi: Team4Roboticsin robotin lisäksi palkinnon sai koko turnauksen voittaneen brittijoukkueen Download Completedin luomus.

Robotiikan MM-kisat järjestetään Yhdysvaltojen Kentuckyssa. Riihimäeltä kisoihin osallistuu yhteensä neljä joukkuetta: kolme Harjunrinteen koulusta ja yksi Riihimäen lukiosta. Kaikki neljä joukkuetta saavuttivat osallistumisoikeuden eli maapaikan tammikuussa Riihimäellä järjestetyissä SM-kisoissa. Robotiikan maailmanmestaruuskilpailuihin osallistuu yhteensä lähes 1400 joukkuetta yli 30 maasta.

Riihimäellä voi syksystä 2019 alkaen opiskella robotiikkaa kaikilla kouluasteilla esiopetuksesta lukion loppuun saakka. Robotiikan varhaiskasvatussuunnitelma on parhaillaan lausuntokierroksella ja se on tarkoitus hyväksyä lautakunnassa kesäkuussa. Lisäksi Riihimäen lukio on hakenut lupaa robotiikan erityistehtävää varten. Kaupungissa on järjestetty myös lukuisia robotiikkakisoja. Viimeksi tammikuussa 2019 Urheilutalolla kisattiin robotiikan SM- ja EM-mitaleista.

Lisäksi kaupunki rakentaa yhdessä Hyria Koulutus Oy:n, Hämeen ammattikorkeakoulun ja Riihimäen Tilat ja kehitys Oy:n kanssa robotiikan kampusta, jossa yritykset ja opiskelijat voivat työskennellä yhdessä.OLIKO SISÄLLÖSTÄ APUA?

Kyllä 0 Ei 0 Kyllä 0 Ei 0

Kommentit on suljettu.