Katu- ja puistoyksikkö Yleinen

Riihimäkeläiset voivat äänestää puukelojen sijoittelusta Teollisuuskadun keskusympyrään

Teollisuuskadun ja Etelän Viertotien risteykseen rakennetaan parhaillaan kiertoliittymää. Kiertoliittymän keskusympyrän maisemasuunnittelun lähtökohdaksi valittiin Riihimäen yli satavuotinen sahahistoria ja syntyi idea kelojen käyttämisestä ympyrän keskustassa. Kaupunki ehdotti yhteistyötä Versowoodille ja yritys lähti heti mukaan lupaamalla lahjoittaa ympyrään tulevat puukelat.

Molemmissa suunnitelmavaihtoehdoissa kela-aalto johdattaa kaupunkiin. Havut ja heinät sekä kukkivat perennat muodostavat ympärivuotisen taustan keloille. Runsas kivimateriaali yhdistää ympyrän Mattilantien muihin kiviympyröihin. Männyt symboloivat metsää ja metsätaloutta.

Kelojen asettelulle on tehty kaksi vaihtoehtoa. Tästä linkistä pääsee tutustumaan luonnoksiin ja äänestämään mieluisampaa vaihtoehtoa. Äänestys on auki 6. heinäkuuta 2020 asti.

Riihimäen kaupunginvaltuuston kesäkuussa 2017 hyväksymässä kaupunkistrategiassa 2030 yhtenä keskeisenä teemana on yhteisöllisyys. Riihimäellä halutaan, että kuntalaiset ovat aktiivisesti mukana toimintojen ja palvelujen suunnittelussa sekä kehittämisessä.

Lisätietoja:

Päivi Sundman
vs. kaupunginpuutarhuri
040 485 9622OLIKO SISÄLLÖSTÄ APUA?

Kyllä 0 Ei 1 Kyllä 0 Ei 1

Kommentit on suljettu.