Asuminen ja rakentaminen

Riihimäkeläiset pääsevät kommentoimaan Peukaloisen tonttienluovutuskilpailuun tulleita töitä

Riihimäen Asemanpuiston alueella sijaitsevan Peukaloisen korttelin tonttienluovutuskilpailu on päättynyt. Seuraavaksi on kaupunkilaisten vuoro ottaa kantaa saatuihin ehdotuksiin. Suosikkiaan voi äänestää 10. tammikuuta asti kilpailun verkkosivulla.

Riihimäen kaupunki julkistaa voittajan tammikuun lopulla. Yleisön on mahdollista seurata julkistustilaisuutta ja voittajasuunnitelman esittelyä suorana lähetyksenä kaupungin YouTube-kanavalla. Tilaisuuden ajankohta tarkentuu myöhemmin.

”Kilpailuun saatiin kaksi ehdotusta, jotka molemmat täyttävät laatukilpailun toimeksiannon kriteerit. Peukaloisen alue on kaupunkirakenteen kannalta näkyvä ja tärkeä osa kehittyvää Asemanpuiston aluetta. Näin ollen arviointiryhmä päätti pyytää kaupunkilaisia kertomaan mielipiteensä alueen tulevaisuudesta”, hankepäällikkö Kristian Keinänen sanoo.

”Olen hyvin tyytyväinen, että ensimmäistä kertaa Riihimäellä toteutettu tonttienluovutuskilpailu tuotti hyviä tuloksia, joista kuntalaiset voivat esittää arvionsa. Kilpailulla oli tarkoitus lisätä Riihimäen Asemanpuiston houkuttelevuutta rakennuttajien ja rakennusliikkeiden keskuudessa ja tämä tavoite on nyt toteutunut” arviointiryhmän puheenjohtaja, vt. kaupunginjohtaja Mika Herpiö toteaa.

”On tärkeää, että keskeisille alueille tulevaa rakentamista valmistellaan perusteellisesti. Suunnittelukilpailut ovat hyvä työkalu tällaisessa prosessissa. Työtä pohjustetaan kaupungin omien asiantuntijoiden toimesta”, Suomen Arkkitehtiliitto SAFA:n kilpailuasiantuntija Mari Koskinen toteaa.

“Aloitamme heti kilpailun voittajan julkistamisen jälkeen neuvottelut voittajasuunnitelman hankkeistamisesta voittajaryhmän suunnittelutoimiston ja rakennuttajakumppanin kanssa. Suunnitelman pohjalta luodaan alueelle uusi asemakaava. Tavoitteena on, että rakentaminen alkaa näkyä korttelissa loppuvuodesta 2021”, Kristian Keinänen lisää.

Peukaloisen korttelin tonttienluovutuskilpailu on osa Riihimäki 2030-strategian #UusiRiksu-kärkihankkeen toteuttamista.

Riihimäen Asemanpuistosta kehitetään asukkaille ja yrityksille kiinnostavaa ja toimivaa ympäristöä. Tavoitteena on muodostaa Riihimäelle yhtenäinen keskusta-alue, jossa eletään ekologisesti palveluiden ja junayhteyden äärellä. Asemanpuistoon kuuluvat rautatieaseman ympäristö sekä Jokikylän, Suokylän, ja Peltosaaren alueet. alue on osa Riihimäen kaupunkikeskustaa ja samalla osa uudistuvaa asemanseutua eli Asemanpuistoa: etäisyys rautatieasemalle on vain noin 500 metriä. Peukaloisen kilpailusta haetaan mallia koko Asemanpuiston jatkokehittämiselle.

Kilpailun verkkosivu

Lisätietoja:

Mika Herpiö, arviointiryhmän puheenjohtaja, Riihimäen kaupunki, 040 500 3345, mika.herpio@riihimaki.fi

Kristian Keinänen, hankepäällikkö, Riihimäen kaupunki, 050 465 2251, kristian.keinanen@riihimaki.fi

Mari Koskinen, kilpailuasiantuntija, Suomen Arkkitehtiliitto, 045 139 3665, mari.koskinen@safa.fiOLIKO SISÄLLÖSTÄ APUA?

Kyllä 1 Ei 1 Kyllä 1 Ei 1

Kommentit on suljettu.