Joukkoliikenne Liikenne ja kadut

Riihimäkeläiset ovat ottaneet kaupunkipyörät omakseen

Huhtikuussa käyttöön tulleilla kaupunkipyörillä on ajettu jo lähes 1600 matkaa. Suosituimpia asemia ovat olleet rautatieasema, Granitin aukio ja Prisma.

”Pyöriä on käytetty ilahduttavasti ympäri kaupunkia ja onpa Hyvinkäällekin tehty muutamia pyöräretkiä. Ja takaisin, sillä tässä vaiheessa Riihimäeltä vuokrattua pyörää ei voi palauttaa Hyvinkäällä sijaitsevalle asemalle”, liikennesuunnittelija Anna-Maija Jämsen kertoo.

Ennen pyörien käyttöönottoa asukkailla oli mahdollisuus ehdottaa kaupunkipyöräasemien sijainteja. Nykyisten asemien käyttöaste on ollut hyvä, eikä asemiin ole juuri nyt tulossa suuria muutoksia. Lounaspuiston pysäkkiä siirretään hiukan tulevan remontin tieltä pois, mutta muutoin asemat pysyvät toistaiseksi ennallaan.

”Seuraamme kuitenkin tiiviisti meille tulevaa palautetta asemien suhteen, ja kehitysehdotuksia saa mielellään lähettää”, pyörät toimittavan KaaKau Oy:n operatiivinen johtaja Antti Lääperi sanoo.

Kehitysehdotuksia ja palautetta voi lähettää osoitteeseen info@kaakau.fi.

Kaupunkipyöriä voi vuokrata joko kertamaksulla, kuukausijäsenyydellä tai kausipassilla. Kausipassin voi 31.8. asti ostaa 30 euron tarjoushintaan, ja sillä käyttäjä saa alle tunnin mittaiset vuokraukset ilman lisäkuluja kaikilla KaaKaun pyörillä Suomessa koko ajokauden ajan. Pyörien vuokraus perustuu Donkey Republic mobiilisovellukseen, joka on asennettavissa Android- ja iOS-laitteille.

”Kaupunkipyörä on hyvä tapa liikkua paikasta toiseen etenkin nyt koronapandemian aikana, ja päätimme siksi jatkaa kausipassin tarjousta kesän yli. Pyörien käyttöä helpottamaan saimme myös pitkän odotuksen jälkeen sovelluksen suomenkielisen version vihdoinkin julkaistua”, Antti Lääperi sanoo.

Sovellus on automaattisesti suomenkielinen, jos käyttäjän puhelimen käyttöliittymä on suomeksi.

Lisätietoa pyörien vuokraamisesta ja kaupunkipyöräasemien sijainnit löytyvät osoitteesta www.kaakau.fi.

Lisätietoja:

Anna-Maija Jämsen, liikennesuunnittelija, 050 590 7759, anna-maija.jamsen@riihimaki.fi

Antti Lääperi, operatiivinen johtaja, KaaKau Oy, 040 5622 154, info@kaakau.fiOLIKO SISÄLLÖSTÄ APUA?

Kyllä 0 Ei 0 Kyllä 0 Ei 0

Kommentit on suljettu.