Nuoriso Riihimäen lukio Sivistyspalvelut Yleinen Yläkoulut

Riihimäkeläiset menestyivät mainiosti robotiikan MM-kilpailuissa

Riihimäellä ollaan erittäin tyytyväisiä robotiikkajoukkueiden menestykseen robotiikan maailmanmestaruuskilpailuissa Kentuckyssa Yhdysvalloissa.

”Puheet siitä, että suomalaiset joukkueen lähtevät kilpailuihin takamatkalta, voidaan nyt unohtaa. Suomalaisjoukkueilla on hyvät mahdollisuudet menestyä kansainvälisellä tasolla, sillä huippujoukkueemme ovat ottaneet maailmankärjen kiinni. Riihimäkeläisten lisäksi myös muut suomalaisjoukkueet menestyivät hyvin”, Riihimäen kilpailujoukkueiden valmentaja, opettaja Reetta-Liisa Viitanen kuvailee.

Riihimäeltä parhaiten kilpailuissa menestyivät yläkoululaiset Aapo Hakuni, Lauri Helander ja Eero Isotalo, jotka muodostavat Team Orange -joukkueen. Team Orange taisteli itsensä semifinaaleihin ja se jäi vain täpärästi finaalipaikasta. Team Orangen pistekeskiarvo oli karsintaotteluiden jälkeen viidenneksi paras 412 joukkueesta, jotka kisasivat VEX IQ -roboteilla.

Team Orange palkittiin tuomariston arviointiin perustuvalla Amaze award -palkinnolla.

”Perusteina oli muun muassa se, että Team Orangen robotti on poikkeuksellisen kilpailukykyinen, erinomainen ja laadukas”, Viitanen sanoo.

Myös riihimäkeläinen Team4robotics-joukkue nappasi arvostetun Inspired Award -palkinnon. Joukkueen muodostavat Jeremiah Allred, Eemil Lähteenmäki ja Teemu Karjalainen. VEX EDR -kilpailuihin osallistuu 584 robotiikkajoukkuetta, jossa Team4robotics sijoittui 200 parhaan joukkoon.

”Joukkueen sijoitus omassa kilpailulohkossaan on todella hyvä, mutta suurin painoarvo on Inspired Awardilla. Team4robotics on ansioitunut joukkue”, Viitanen sanoo.

Myös muut riihimäkeläisjoukkueet menestyivät robotiikan MM-kilpailuissa erinomaisesti.

”Kilpailusuoritukset muilta joukkueilta olivat erinomaisia ja odotettuja, kun otetaan huomioon näiden joukkueiden suhteellisen vähäinen kilpailukokemus”, Viitanen sanoo.

Riihimäen robotiikan MM-kisajoukkueet ovat kertomassa kisakokemuksistaan Riihimäen sivistys- ja hyvinvointilautakunnalle keskiviikkona 8. toukokuuta klo 16.30-17.15 Uramon koulun auditoriossa (Kalevankatu 5-11, Riihimäki). Tilaisuus on kaikille avoin. Tervetuloa!

Riihimäeltä robotiikan MM-kilpailuihin osallistuivat: Team Blue: Aino-Liisa Mämmelä, Joanna Oivo ja Mea-Maria Suuronen. Team Strike: Vera Huhdanpää, Jasmin Kollin, Bakashvir Kaur, Noora Tuominen ja Emma Veide. Team Orange: Aapo Hakuni, Lauri Helander ja Eero Isotalo. Team4robotics: Jeremiah Allred, Eemil Lähteenmäki ja Teemu Karjalainen.

 

 

 

 

 

 

 OLIKO SISÄLLÖSTÄ APUA?

Kyllä 1 Ei 0 Kyllä 1 Ei 0

Kommentit on suljettu.