Asuminen ja rakentaminen Kaavoitus Kaupunkitekniikka Liikenne ja kadut Päätöksenteko Tekniset palvelut Yleinen

Riihimäkeläinen, vastaa kyselyyn ja kerro mielipiteesi autojen ja polkupyörien pysäköinnistä

Riihimäkeläisillä on nyt mahdollisuus kertoa näkemyksensä ajoneuvo- ja pyöräpysäköinnin sujuvuudesta ja kehittämistarpeista asemanseudulla ja keskustassa. Asukkaille ja yrittäjille suunnatuilla verkkokyselyillä kootaan aineistoa tulevan kesän ja syksyn aikana laadittavaan Riihimäen pysäköintiohjelmaan.

Pysäköintiohjelmassa määritellään linjaukset asukas-, asiointi- työpaikka- ja vieraspysäköintiin sekä aseman liityntäpysäköintiin Riihimäellä. Keskustan ja asemanseudun alueille on laadittu visio, jonka mukaan kaupunkirakennetta täydennetään ja uusia asuntoja rakennetaan jalankulkuetäisyydelle asemasta ja keskustan palveluista. Täydennysrakentamisen edellytyksenä on keskustan ja asemanseudun pysäköinnin uudelleen tarkastelu. Riihimäen kaupunki on saanut pysäköintiohjelman laatimiseen Liikenne- ja viestintävirasto Traficomin myöntämää, liikkumisen ohjauksen hankkeisiin tarkoitettua valtionavustusta. Konsulttina työssä toimii WSP Finland Oy.

Pysäköintiohjelmassa on tärkeää tunnistaa käyttäjien erilaiset tarpeet pysäköintiin. Tämän vuoksi asemanseudulla ja keskustassa asioiville sekä siellä asuville on laadittu oma kyselynsä ja alueella toimiville yrittäjille omansa. Kyselyt koskevat sekä ajoneuvo- että pyöräpysäköintiä. Vastausaineiston avulla pyritään tunnistamaan pysäköintiin asemanseudulla ja keskustassa liittyviä puutteita ja kehittämistarpeita. Vastaajia pyydetään ottamaan kantaa muun muassa pysäköintipaikkojen riittävyyteen ja laatuun.

Kyselyt ovat avoinna 16–31.5.2019 välisen ajan. Asukkaille suunnattuun kyselyyn voi vastata linkistä. Yrittäjille suunnatusta kyselystä tiedotetaan kohdennetusti erikseen.
Pysäköintiohjelmatyön edistymistä voi seurata kaupungin verkkosivuilta.

Lisätietoa liikkumisen ohjauksen valtionavustuksista ja muista rahoitusta saaneista hankkeista löytyy Traficomin sivuilta.OLIKO SISÄLLÖSTÄ APUA?

Kyllä 1 Ei 0 Kyllä 1 Ei 0

Kommentit on suljettu.