Viestintä

Riihimäen viestinnälle valtakunnallinen Teknologiateko-palkinto

Riihimäen kaupungin tekoälyyn pohjautuva Kunta-Kati huomioitiin Kunteko-palkinnolla, jonka jakaa kunta-alan työelämän kehittämisohjelma Kunteko 2020. Innostavat teot -sarjassa palkittu kuntateko on nimeltään ”Tekoäly apuna: Kunta-Kati vastaa kuntalaisten kysymyksiin vuorokauden ympäri”. Perusteluissa todetaan, että Riihimäki on ensimmäisenä kuntana hyödyntänyt tekoälyä asiakaspalvelussa ja vielä onnistuneella tavalla.

Riihimäen viestintä- ja markkinointipäällikkö Mia Miettinen on palkinnosta erittäin innoissaan.
”Ensimmäisenä ei ole aina helppo olla, mutta työ on kannattanut. Palkinto rohkaisee meitä uusiin innovatiivisiin ratkaisuihin jatkossakin. Keräämme parhaillaan palautetta verkkosivuistamme ja samalla myös Kunta-Katista. Tähän asti kaupunkilaisilta saatu palaute on ollut positiivista ja rohkaisevaa”, hän sanoo.

Virtuaaliassistentti Kunta-Kati on uudisraivaaja, jolla ei ole vielä kollegoja muissa kunnissa, mutta ensi vuonna tilanne muuttuu, sillä palvelusta ovat olleet kiinnostuneita muutkin kunnat. Kati esittelee itsensä verkkosivuilla Riksun rohkeaksi, ripeäksi ja reiluksi digitaaliseksi työharjoittelijaksi, joka vastaa mielellään Riihimäen kaupunkia koskeviin kysymyksiin. Katin vastaukset pohjautuvat sille syötettyyn tietoon. Tällä hetkellä Kati käy kaupunkilaisten kanssa viikoittain noin 760 keskustelua. Sen esikuva Kommune-Kari löytyy Norjasta.

”Kunta-Katin tavoitteena on entistä parempi ja nopeampi palvelu kaupunkilaisille ja muille Riihimäestä kiinnostuneille. Kehittämisidea lähti nettisivujemme ongelmasta; tietoa on paljon saatavilla, mutta asiakas ei välttämättä löydä sitä. Tieto on saatava heti ja tähän toiveeseen Kunta-Kati vastaa”, kertoo tiedottaja Anni Määttä Riihimäen kaupungilta.

Kunta-Katia ovat kehittäneet yhdessä Riihimäen kaupunki, Accenture ja teknologiayritys Boost.ai. Riihimäen kaupungilta kehitykseen ovat osallistuneet viestinnän lisäksi hallinnon henkilöstöä ja it-palvelu RHL-Datan asiantuntijoita. Accenture ja Boost.ai ovat rakentaneet Kunta-Katista kaikille kunnille tarjottavan pilvipalvelun.

Kuntatyön kehittämistä juhlistettiin 20. marraskuuta Kunteko-gaalassa Helsingissä. Gaalassa myönnettiin yhteensä 41 palkintoa kuntatyöpaikoille ja -työntekijöille, jotka ovat parantaneet työelämän laatua ja palveluja vaikuttavasti.

Kunteko jakaa palkintoja kolmessa eri sarjassa. Gaalassa palkitaan Ihmeiden tekijöitä eli kehittäjämielisiä kuntia, Oman työn sankareita eli yksittäisiä työntekijöitä sekä Innostavia tekoja.

Palkituissa korostuvat tänä vuonna erityisesti osallisuuden vahvistaminen niin kuntalaisten kuin henkilöstön keskuudessa sekä vastuullisuuden edistäminen varsinkin ympäristöasioissa. Palkintokriteerinä on tuloksellinen ja rohkea kehittämistyö, jota on tehty yhteistyössä työnantajan ja työntekijöiden kanssa.

Kunteko 2020 – kunta- ja maakunta-alan työelämän kehittämisohjelma on KT Kuntatyönantajien ja kunta-alan pääsopijajärjestöjen JUKO:n, KoHo:n ja JAU:n yhteinen valtakunnallinen hanke, joka on viiden vuoden ajan tarjonnut kehittämisapua kuntatyöpaikoille sekä tehnyt hyvää kuntatyötä näkyväksi. Ohjelman päärahoittaja on Euroopan sosiaalirahasto.

Lisätiedot:

Mia Miettinen
viestintä- ja markkinointipäällikkö
040 489 6005

Mia Miettinen, Anni Määttä, Anne Paajanen ja Tiina Paukola iloitsevat Kunta-Katin menestyksestä.

 OLIKO SISÄLLÖSTÄ APUA?

Kyllä 0 Ei 0 Kyllä 0 Ei 0

Kommentit on suljettu.