Elinkeinopalvelut

Riihimäen työttömyys laskee Hämeen toiseksi nopeiten

Työttömien määrä jatkaa laskuaan Hämeen ELY-keskuksen alueella. Alueella oli huhtikuun lopussa 16 992 työtöntä työnhakijaa. Se on kymmenen prosenttia eli 1 968 vähemmän kuin vuosi sitten. Edellisestä kuukaudesta työttömien työnhakijoiden määrä TE-toimistossa väheni 581:llä eli kolmella prosentilla. Tiedot ilmenevät Hämeen ELY-keskuksen työllisyyskatsauksesta.

Kunnittain työttömien työnhakijoiden määrä oli edellisvuotta alemmalla tasolla kaikissa muissa Hämeen kunnissa paitsi Humppilassa. Suhteellisesti nopeinta työttömyyden laskuvauhti edellisvuodesta oli Hollolassa (-23 prosenttia), Riihimäellä (-20 prosenttia), Asikkalassa (-15 prosenttia) ja Jokioisilla (-14 prosenttia).

Työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta oli Hämeessä huhtikuun lopussa 9,9 prosenttia, mikä on yksi prosenttiyksikkö vähemmän kuin vuosi sitten. Edellisen kerran vastaavana ajankohtana 10 prosenttia on alittunut Hämeessä vuoden 2008 huhtikuussa, jolloin työttömien osuus työvoimasta oli 8,1 prosenttia.

Alueen matalin työttömyysaste oli Lopella (4,9 prosenttia ) ja korkein Lahdessa (12,9 %prosenttia). Riihimäellä työttömyysaste oli 7,1 prosenttia. Alle 25-vuotiaiden nuorten työttömien osuus alle 25-vuotiaasta työvoimasta oli Hämeessä huhtikuussa 14,1 prosenttia ja ulkomaalaisten työttömien työnhakijoiden osuus ulkomaalaisesta työvoimasta 24,0 prosenttia.

Hämeen ELY-keskuksen työttömyystilastoihin voi tutustua tarkemmin täällä.

 


,


OLIKO SISÄLLÖSTÄ APUA?

Kyllä 1 Ei 0 Kyllä 1 Ei 0

Kommentit on suljettu.