Yleinen

Riihimäen teatterin kauppasopimus allekirjoitettiin

Riihimäen Teatterin kauppakirja allekirjoitettiin tänään Bulevardin teatteriyhdistyksen kanssa.  Bulevardin teatteriyhdistys ry on yleishyödyllinen yhdistys, jonka pääasiallisena tehtävänä on pyörittää ja vastata vanhan Kansallisoopperan ja Kansallisbaletin, nykyisen Aleksanterin Teatterin, taiteellisesta ja vierailuteatteritoiminnasta. Aleksanterin teatteri on elävän kulttuurin ja esittävän taiteen koti, jonka monipuolisessa ohjelmistossa on korkealaatuisia kotimaisia ja kansainvälisiä tanssin, musiikin ja teatterin ammattiryhmien tuotantoja. Yhdistys vuokraa tilojaan kotimaisille sekä ulkomailla toimiville teatteri- ja muille ryhmille ja lisäksi tuottaa omia tuotantoja yksin ja yhteistyössä muiden ammattiteattereiden tai ryhmien kanssa.

Riihimäen Teatteri on vuonna 1946 perustettu ammattiteatteri. Osakeyhtiömuodossa toimivan teatterin ohjelmistossa on tähän saakka ollut kotimaisia ja ulkomaisia näytelmiä, niin klassikoita kuin hyvin modernejakin esityksiä. Varsinkin kokeilevan #digiteatteri´n tekijänä kunnostautunut Riihimäen teatteri valittiin Vuoden Teatteriksi vuonna 2017.

– Olemme tyytyväisiä, kun kauppa on tehty. On ensimmäinen kerta, kun julkisomisteinen teatteri siirtyy yksityiselle yhdistykselle. Meillä on hienoja suunnitelmia Riihimäen teatteria ajatellen ja tulemme palaamaan niihin alkuvuodesta. Oma ohjelmistomme käynnistyy syksyn 2019 alusta, Bulevardin teatteriyhdistyksen puheenjohtaja Reima Jokinen kertoo.

Riihimäen kevään 2019 ohjelmistossa jatkaa Miehen kylkiluu sekä Täti ja minä. Uutena ensi-iltana nähdään POE! – Edgar Allan and the Psychobilly Ravens. Vierailunäytöksiä ovat muun muassa Miehenkäyttöopas, Älä jätä sinua yksin, Matti Nykänen – Hyppy sumuun, Rantarouvat, Herra Hakkaraisen seitsemän ihmettä sekä One Next To Me.

Lisätietoja:

Puheenjohtaja Reima Jokinen, Bulevardin teatteri, p. 0500 736 254

Kaupunginjohtaja Sami Sulkko, Riihimäen kaupunki, p. 040 661 4010

Toimitusjohtaja Mika Herpiö, Riihimäen tilat ja kehitys, p. 040 500 3345

 

 


,


OLIKO SISÄLLÖSTÄ APUA?

Kyllä 1 Ei 0 Kyllä 1 Ei 0

Kommentit on suljettu.