Hallinto- ja konsernipalvelut Sivistyspalvelut Sosiaalipalvelut Tekniset palvelut

Riihimäen strategia päivittyy neljän kärjen ympärille

Riihimäen kaupungin kehittämistyö tiivistyy jatkossa neljän kärkihankkeen ympärille. RakasRiksu keskittyy hyvinvoinnin, yhteisöllisyyden ja osallisuuden kehittämiseen, RoboRiksu keskittyy robotiikkakampuksen luomiseen ja UusiRiksu synnyttää elinvoimaa ja uutta elämää asemanseudulle. LeanRiksu auttaa puolestaan kaupunkiorganisaatiota modernisoimaan toimintatapojaan. Kärkihankkeiden sisällöt tarkentuvat syksyyn mennessä.

”Meillä on tarve yksinkertaistaa ja selkeyttää strategiaa ja päivittää se vastaamaan muuttunutta toimintaympäristöä. Strategian kärkihankkeet ovat muovautuneet tämän hetkiseen muotoon yhdessä kaupunkilaisten ja sidosryhmien kanssa. Heiltä saadut ideat ja vastaukset ovat olleet tärkeitä strategian päivittämistä tehtäessä. Uusien strategisten kärkihankkeiden avulla Riihimäki profiloituu vahvasti robotiikkaan. Samalla haluamme huolehtia asukkaiden ja yritysten hyvinvoinnista ja kehittää elinvoimaisen asemanseudun”, Riihimäen kaupunginjohtaja Sami Sulkko sanoo.

Riihimäen kaupunki on tehnyt strategian päivittämistyötä yhdessä asukkaiden ja sidosryhmien kanssa. Toukokuussa pidetyissä kolmessa asukastilaisuudessa riihimäkeläisiltä tuli kymmeniä kehitysajatuksia, joiden avulla kaupungin houkuttelevuutta ja elinvoimaa voisi parantaa. Lisäksi sadat riihimäkeläiset ovat vastanneet muun muassa kaupungin brändiä, turvallisuutta, viihtyisyyttä ja arkielämän sujuvuutta selvittäneisiin verkkokyselyihin.

Strategiatyön etenemistä voi seurata kaupungin verkkosivuilta, josta löytyy myös kooste toukokuussa pidetyistä yleisötilaisuuksista.

Riihimäen kaupunginhallitus keskustelee strategiasta maanantaina 27. toukokuuta. Kaupunginvaltuustolle strategian päivitystyötä esitellään 3. kesäkuuta. Riihimäen strategia valmistuu loppukesästä ja siitä päätetään kaupunginvaltuustossa lokakuussa.

 

Lisätietoja:

Kaupunginjohtaja Sami Sulkko, Riihimäen kaupunki, puh. 019 758 4010

Vt. tekninen johtaja Toni Haapakoski, Riihimäen kaupunki, puh. 019 758 4958

Kehittämispäällikkö Veera Bergström, Riihimäen kaupunki, puh. 019 758 4800OLIKO SISÄLLÖSTÄ APUA?

Kyllä 0 Ei 0 Kyllä 0 Ei 0

Kommentit on suljettu.