Nuoriso Nuorisovaltuusto

Riihimäen seudun kuntien nuorisopalvelujen HARPPI -yhteistyötä jo 10 vuotta

Yhteisellä työllä parannetaan nuorisopalveluja ja edistetään nuorten osallisuutta Riihimäen seutukunnassa.

Keväällä 2008 pohdittiin kuinka Riihimäen seudun kuntien nuorisotyön välistä yhteistyötä voitaisiin lisätä. Seudun nuorisotyön yhteisestä kehittämisestä oli puhuttu, mutta ilman yhteistyöhön kohdennettua resurssia ja koordinaatiota asiat eivät olleet edenneet. Hausjärvi, Riihimäki ja Loppi päättivät tehdä hankehakemuksen ja seudulliselle koordinaatiolle myönteinen avustuspäätös sai yhteistyön rattaat pyörimiään. Harppi (Hausjärvi, Riihimäki, Loppi = Harppi) -hankkeen puitteissa hankkeen työntekijän tukemana kunnallisia nuorisopalveluita ja seudullista palveluyhteistyötä kehitettiin kolme vuotta.

Yhteistyö rakennettiin perustalle, joka kestää. Hankkeen päätyttyä vuonna 2011 ei yhteistyö päättynyt. HARPPI –yhteistyö tänään on yhteistyötä, jonka tuotoksena syntyy mm. yhteisiä tapahtumia ja toimintaa sekä palvelujen kehittämistä mm. perustuen kuntien nuorisotyöntekijöiden väliseen vuoropuheluun seudun nuorten tarpeista, toiveista ja elinoloista. Mukana HARPPI -yhteistyössä on myös nuorten palvelupiste Nuppi.

Vuoden 2019 yhteistyö tarjoaa mm. Beach Party –tapahtuman, joka järjestetään Riihimäen maauimalassa yhteistyöllä jo 13. kerran ensi elokuussa 16.8. Seudun nuorisovaltuustojen vaaliaikataulut on sovitettu yhteen. Kaikkien kuntien nuva -vaalit ovat syksyllä 2019, mikä mahdollistaa yhteistyön vaalien näkyvyyden lisäämiseksi ja nuorisovaltuustojen käytännön yhteistyön lisäämisen. Kansainvälisen nuorisotyön yhteishankkeita ollaan niin ikään suunnittelemassa. Syksyllä järjestetään seudun kouluissa Music Against Drugs ry:n – toimintakokonaisuus yhdessä nuorten palvelupiste Nupin kanssa.

HARPPI –työryhmä koolla Läyliäisten koululla nuorisotilassa. Pöydän ääressä vasemmalla ehkäisevä päihdetyöntekijä Katja Björnholm, nuoriso-ohjaajat Noora Hyppönen ja Pauli Suonpuro sekä nuorisosihteeri Heikki Leväniemi. Oikealla edessä kulttuuri- ja vapaa-aikapäällikkö Tuula Pirinen, kerho-ohjaaja Aliisa Ketonen ja nuoriso-ohjaaja Jenni Aaltonen. Kuvasta puuttuvat työryhmän jäsenet liikuntasihteeri Jari Kovanen ja nuorisotoimenjohtaja Marko Laitinen.

 

 

Lisätiedot:
Nuorisotoimenjohtaja Marko Laitinen p. 019 758 4709
marko.laitinen@riihimaki.fi


,


OLIKO SISÄLLÖSTÄ APUA?

Kyllä 0 Ei 0 Kyllä 0 Ei 0

Kommentit on suljettu.