Sosiaalipalvelut Terveyspalvelut Yleinen

Riihimäen seudun kunnat rajoittavat vierailijoiden pääsyä asumisyksiköihin

Riihimäen kaupunki sekä Lopen ja Hausjärven kunnat rajoittavat vierailijoiden pääsyä asumisyksiköihin koronaviruksen (COVID-19) vuoksi 14.3.2020 alkaen. Yksiköissä oleviin läheisiin toivotaan otettavan yhteyttä puhelimitse. Rajoituksen avulla on tarkoitus suojella asukkaita ja työntekijöitä koronavirukselta.

Rajoitus koskee Riihimäellä Riihikotia, Uranuskotia ja Kivaria, Lopella Pajukotia, Eedilää ja Salmelaa sekä Hausjärvellä Koivumäen asumispalveluita, Helmikotia, Dementiakoti Lasihelmeä, Jelppilää ja Paavolantien asuinryhmää.

Mikäli rajoitus herättää kysymyksiä tai harkitset vierailua asumisyksikössä, Riihimäen kaupunki sekä Hausjärven ja Lopen kunnat kehottavat olemaan ensin puhelimitse yhteydessä asumisyksikköön. Mikäli läheisellä on oma puhelin, suositellaan hänelle soitettavan siihen. Mikäli omaa puhelinta ei ole, hänelle voi soittaa yksikön numeroon. Mikäli läheinen on saattohoidossa, sovi yhdessä yksikön työntekijöiden kanssa, kuinka voit olla läheisesi luona.

Mikäli terveyskuntayhtymän alueella asuva epäilee koronavirustartuntaa, hänen tulee ottaa yhteyttä terveyskeskuksen kiireellisen hoidon yksikkö Pulssi77:een tai Kanta-Hämeen keskussairaalaan. Pulssi77 on avoinna joka päivä kello 8–22. Pulssin puhelinnumero on 019 758 5600. Ilta-aikaan, öisin ja viikonloppuisin palvelee keskussairaalan ensiapu, jonka puhelinnumero on 03 629 4500.

Valtakunnallinen koronavirusneuvonta palvelee numerossa 0295 535 535 arkisin kello 8–21 ja lauantaisin kello 9–15. Puhelinneuvonta tarjoaa yleistä tietoa koronaviruksesta. Numerosta ei saa terveysneuvontaa eikä ohjausta päivystyksellisissä akuuteissa oireissa.

Riihimäen kaupungin, Lopen ja Hausjärven kuntien ja Riihimäen seudun terveyskeskuskuntayhtymän verkkosivuille on kerätty tietoa ja ohjeistusta koronavirukseen liittyen. Riihimäki, Loppi ja Hausjärvi seuraavat tilanteen etenemistä tarkoin yhdessä terveysviranomaisten kanssa ja päivittävät tietoja verkkosivuilleen. Asukkaiden kannattaa seurata Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) ja eri ministeriöiden sivuja ohjeistuksineen.

Lisätietoja:

Kaupunginjohtaja Sami Sulkko, Riihimäen kaupunki, puh. 040 661 4010

Kunnanjohtaja Mikko Salmela, Lopen kunta, puh. 040 630 6401

Kunnanjohtaja Pekka Määttänen, Hausjärven kunta, puh. 040 767 6488OLIKO SISÄLLÖSTÄ APUA?

Kyllä 1 Ei 0 Kyllä 1 Ei 0

Kommentit on suljettu.