Sivistyspalvelut

Riihimäen robotiikkaopetus kiinnosti satoja pop up -koulussa vierailleita

Riihimäen robotiikkaopetukseen tutustui Porin SuomiAreenassa satoja ihmisiä. Riihimäki esitteli robotiikkaopetustaan Porissa kahtena päivänä. Keskiviikon Pop up -koulussa vierailleet pääsivät muun muassa testaamaan riihimäkeläisoppilaiden tekemiä ja kilpailuissa käytettyjä robotteja. Torstaina Riihimäen sivistysjohtaja Esa Santakallio puhui SuomiAreenan rantalavalla siitä, miksi robotiikkaa kannattaa opiskella ja millaista robotiikan opetus peruskoulussa on.

”Useat vierailijat ihastelivat, miten olemme pystyneet järjestämään näin kokonaisvaltaisen robotiikkaopetuksen paketin. Lisäksi meiltä tiedusteltiin voisiko Riihimäen lukio tarjota opetusta myös valtakunnallisesti. Haemme edelleen lukion robotiikkaopetuksen valtakunnallista erityistehtävää. Tämä olisi se tapa, jolla pystyisimme kehittämään ja tarjoamaan opetusta myös Riihimäen ulkopuolelle”, Santakallio sanoo.

Riihimäki osallistui SuomiAreenaan osana Opettajien Ammattijärjestön (OAJ) nykykoulun esittelyä. Santakallion lisäksi robotiikkaopetusta esitteli Porissa robotiikkaopettaja Reetta Viitanen ja kahdeksan robotiikkaa opiskelevaa nuorta.

”Nuoret lähtivät kesken loman ja heräsivät aamulla viideltä, jotta he pääsivät tänne. Se kertoo sitoutumisesta ja kiinnostuksesta robotiikkaopetusta kohtaan. Nämä nuoret ovat parhaita suurlähettiläitä, mitä Riihimäellä voi olla”, Santakallio sanoo

Riihimäki on robotiikkaopetuksen edelläkävijä. Kaupungin tavoitteena on olla robotiikan pääkaupunki vuoteen 2030 mennessä. Robotiikkaa opetetaan Riihimäellä kaikille lapsille ja nuorille varhaiskasvatuksesta lukion loppuun asti. Robotiikka on kirjattu esi- ja perusopetuksen sekä lukion opetussuunnitelmiin, ja jo alakoulun ensimmäiseltä luokalta lähtien jokainen oppilas osallistuu robotiikkaopetukseen osana käsityötunteja. Viidennestä luokasta alkaen robotiikkaa tarjotaan valinnaisaineena. Kaikissa kouluissa on lisäksi vapaaehtoisia robotiikkakerhoja.

Lisäksi Riihimäki rakentaa yhdessä oppilaitosten ja elinkeinoelämän kanssa robotiikkakampusta. Riihimäen lukio hakee lupaa robotiikan erityistehtävää varten. Kaupungissa on järjestetty lukuisia robotiikkakisoja, joista viimeisimpänä tammikuussa 2019 pidetyt SM- ja EM-kisat. Riihimäkeläisnuoret ovat myös osallistuneet robotiikan MM-kisoihin hyvällä menestyksellä. Seuraavan kerran Riihimäellä kilpaillaan robotiikassa helmikuussa 2020, jolloin kaupungissa järjestetään SM-kilpailut.

 

Lisätietoja:

Sivistysjohtaja Esa Santakallio, Riihimäen kaupunki, puh. 019 758 4450


,


OLIKO SISÄLLÖSTÄ APUA?

Kyllä 0 Ei 0 Kyllä 0 Ei 0

Kommentit on suljettu.