Joukkoliikenne Liikenne ja kadut Yleinen

Riihimäen rautatieasema mukana Väyläviraston hankkeen pilotoinnissa

IN2STEMPO Tulevaisuuden asemat EU-hankkeen tavoitteena on parantaa rautateitse liikkuvien matkustajakokemusta edistämällä esteetöntä ja turvallista liikkumista asema-alueilla Euroopassa. Yhteishankeen toteuttaja Suomessa on Väylävirasto yhteistyössä Hämeen ammattikorkeakoulun kanssa. Riihimäen rautatieasema on valittu IN2STEMPO-hankkeen ainoaksi Case-kohteeksi Suomessa.

”Haluamme Riihimäellä panostaa asemanseudun kehittämiseen sekä uusiin innovaatioihin, joten pilotointiin lupautuminen oli meille helppo päätös. Koska Riihimäki tunnetaan robotiikasta ja teknologian kehityksestä, on asemanseudun esteettömyyden ja turvallisuuden parantaminen niiden avulla luontevaa”, Riihimäen kaupungin liikenneasiantuntija Elina Lämsä kertoo.

Eri alojen yritykset kutsutaan nyt mukaan suunnittelemaan ratkaisuja matkaketjujen liikkumis- ja toimimisesteiden poistamiseksi. Yritykset voivat tarjota pilottiin jo olemassa olevaan palveluaan tai tulla mukaan kehittämään jotain täysin uutta eri toimijoiden välisenä yhteistyönä.

”Mukaan voi lähteä esimerkiksi yritys, jonka palveluna on kuljetus- ja avustuspalvelut, tuotteena tai osaamisena nostin- ja avustinteknologia tai yritys, joka on muuten innovatiivisesti kehitystyötä tekevä palveluntarjoaja vaikkapa sovelluskehityksen alalla”, Lämsä kertoo.

Osana hanketta Väylävirasto järjestää elo-syyskuussa etäyhteyksin webinaarin ja innovaatiotyöpajan, joiden tavoitteina on löytää uusia toimijoita tai toimintatapoja esteettömän matkaketjun palvelukonseptin pilotoimiseksi.

Aikataulu:
• Webinaari maanantaina 31.8. klo 13.00–15.00
• Innovaatiotyöpaja tiistaina 15.9. klo 13.00–16.00

Tilaisuuksiin voi ilmoittautua sunnuntaihin 30.8. asti täällä. Webinaari on kaikille avoin ja ilmainen. Ilmoittautuneille toimitetaan sekä Skype-linkki maanantaina 31.8. järjestettävään tilaisuuteen että Teams-linkki ja ohjeet innovaatiotyöpajaan osallistumiseksi.

Webinaari tallennetaan ja sen tarkoituksena on pohjustaa innovointia sekä toimia 15.9 järjestettävän työpajan ennakkoaineistona. Webinaarissa esitellään raideliikenteen matkaketjuissa havaittuja ongelmia sekä viranomaisten raideliikenteen suunnitteluperiaatteita.

Innovaatiotyöpajan fasilitoi Hämeen ammattikorkeakoulun Design Factory.

IN2STEMPO Tulevaisuuden asemat -hanke kuuluu laajaan rautatiealan Shift2Rail-tutkimus- ja innovaatio-ohjelmaan. IN2STEMPO-hankkeen kahdessa osatutkimuksessa ovat mukana Suomen lisäksi Britannia, Puola, Portugali, Slovenia, Espanja ja Itävalta. Shift2Rail kohdistuu älykkääseen ja kestävään kasvuun suuntautuvan tutkimuksen ja innovoinnin edistämiseen rautatiealalla. Shift2Railin visiona on tarjota kestävin, kustannustehokkain, suorituskykyisin, ajallinen, digitaalinen ja kilpailukykyisin asiakaskeskeinen liikennemuoto Euroopalle.

Lisätietoja:

Elina Lämsä, liikenneasiantuntija, Riihimäen kaupunki
elina.lamsa@riihimaki.fi, +358 50 467 8051

Esa Suoyrjö, liikennejärjestelmäasiantuntija, Väylävirasto
esa.suoyrjo@vayla.fi, +358 29 534 3293

Merja Saarela, tutkijayliopettaja, HAMK Smart -tutkimusyksikkö
merja.saarela@hamk.fi, +358 40 765 0710OLIKO SISÄLLÖSTÄ APUA?

Kyllä 0 Ei 0 Kyllä 0 Ei 0

Kommentit on suljettu.