Yleinen

Riihimäki Pride huipentuu sateenkaariperjantaihin

Riihimäki Pride -viikko näkyy kesäkuussa kaupungissa monipuolisesti. Viikon ohjelmaa päivitetään koko ajan, mutta sen suunnittelu etenee hyvää vauhtia.

Tiistaina 7. toukokuuta ohjelmaa suunniteltiin yhdessä kaupunkilaisten kanssa kaikille avoimessa tilaisuudessa Vihreällä talolla.

”On ihanaa, että Riihimäki Priden suunnittelussa on jo nyt mukana paljon eri tahoja ja kuntalaisia. Aloitteentekijöinä olemme todella tyytyväisiä”, Riihimäen kaupunginhallituksen puheenjohtaja, yksi pride-aloitteen tekijöistä Miia Nahkuri summaa suunnittelutapahtuman antia.

Riihimäki Pride aloitetaan maanantaina 24. kesäkuuta ohjelmallisella sateenkaarilipun nostolla. Silloin Merkoksen lippusalkoon nostetaan Suomen suurin sateenkaarilippu.

Pride-viikon aikana Riihimäellä järjestetään runsaasti erilaista ohjelmaa.
Luvassa on muun muassa avoimia keskustelutilaisuuksia, musiikkia, teatteria, elokuvia sekä koulutustilaisuuksia sosiaali- ja terveysalan henkilöstölle.

Riihimäen uimalassa jaetaan viikon aikana kaupunkilaisille Riihimäki Pride -saippuoita, jotka on valmistanut Riihimäellä toimiva luonnonmukaista kosmetiikkaa valmistava Flow Cosmetics.

Pride-torstaina Riihimäen keskuskirkossa järjestetään Meidän tarinoita -kirkkoilta. Lämminhenkisessä tilaisuudessa jokainen voi kertoa oman tarinansa tai vain kuunnella muiden tarinoita. Tarinoiden lisäksi iltaan kuuluu myös musiikkiesityksiä ja ilta päätetään yhteiseen ehtoolliseen sekä kirkkokahveihin.

”Riihimäen seurakunta oli ensimmäinen, joka ilmoittautui Riihimäki Prideen mukaan. Se ilahdutti kovin”, kulttuurituottaja Minttu Seppo sanoo.

Riihimäen Pride huipentuu perjantaina 28. kesäkuuta Granitin aukiolla pidettävään sateenkaarijuhlaan, jonka aikana järjestetään muun muassa kaiken kansan Räsymattopiknik. Piknik-tapahtumaa siivittävät erilaiset esitykset. Kello 19 alkaa illan pääshow, jossa esiintyvät muun muassa Samae Koskinen ja Jukka K. Juhlaviikko päätetään Vihreällä talon pride-jatkoihin, jossa tanssitaan vaikka aamuun saakka.

”Esiintyjät ja yritykset voivat edelleen ilmoittautua mukaan pride-viikon järjestelyihin. Lisätietoja saa minulta”, Seppo sanoo

Riihimäki Priden ohjelma tarkentuu kevään ja alkukesän kuluessa.

Lisätiedot: kulttuurituottaja Minttu Seppo, minttu.seppo@riihimaki.fiOLIKO SISÄLLÖSTÄ APUA?

Kyllä 3 Ei 0 Kyllä 3 Ei 0

Kommentit on suljettu.