Liikunta Liikunta

Riihimäen Palloseura RiPS 90 vuotta – onnea ja #ripspect !

Lauantaina 30.6. Riihimäki täyttyy erilaisista hienoista koko perheen tapahtumista. Yhtenä isona teemana on itseoikeutetusti jalkapallo, täyttäähän kaupungin oma Riihimäen Palloseura jo peräti 90 vuotta.

Tunnelmia aiemmista derbyistä.

”Jalkapallo kokoaa ihmisiä yhteen ympäri maapallon ja näin myös Riihimäellä. Vuonna 1928 perustettu Riihimäen Palloseura on nähnyt monenlaisia ajanjaksoja ja näytellyt merkittävää roolia ihmisten liikuttajana Riihimäellä. Tuhannet ihmiset ovat saaneet olla mukana jalkapallossa joko kentällä pelaajana tai toimihenkilönä, tai kentän laidalla kannustavana vanhempana tai läheisenä. Arkiliikunnan vähentyessä RiPS ja kaikki muut urheiluseurat tekevät korvaamattoman tärkeää työtä,” painottaa Riihimäen kaupunginhallituksen jäsen, aktiivinen jalkapallopersoona Lauri Jormanainen.

”Kaupungin päätöksenteossa pohditaan usein asukkaiden hyvinvointia, ja suuria massoja liikuttavat seurat ovat tässä aivan keskeisessä roolissa. Itse olen nähnyt RiPSin toimintaa melko monesta vinkkelistä, ja hienointa on lasten innostumisen aistiminen. Paikallisderbyt ovat ikimuistoisia tapahtumia niin katsojille kuin pelaajillekin. Parasta on luonnollisesti päästä kentän puolelle! Naapurille ei haluta antaa tuumaakaan periksi, ja se tuo näihin otteluihin aivan omanlaisen latauksen. 90-vuotisjuhlaottelun kunniaksi olisi hieno nähdä katsomon täyttyvän takavuosien tapaan,” Lauri Jormanainen kannustaa yleisöä mukaan.

Tunnelmia aiemmista derbyistä.

Miesten 3. divisioonan juhladerby RiPS-HyPS pelataan Riihimäen keskuskentällä klo 14 alkaen.

Pelin aluksi Maamme-laulun tulee esittämään Jani Forsman ja puoliajalla RiPS junnutytöt pääsevät näyttämään pelitaitojaan.

Paikallisottelun lisäksi keskuskentällä ja viereisellä tekonurmella on maksutta tarjolla jalkapalloaiheista ohjelmaa koko perheelle klo 10.30-15.00.

Pääset kokeilemaan kuplajalkapalloa sekä potkaisemaan huipputulokset pallotutkaan. Oletko kokeillut jättikokoista pöytäjalkapalloa jossa olet itse pelinappulana? Nyt sekin on mahdollista! Lisäksi perheen pienimmät pääsevät purkamaan energiaansa pomppulinnaan.

Myöhemmin illalla järjestetään Valioareenalla seuran 90-vuotisjuhla, johon on ilmoittautunut lähes 200 riihimäkeläistä

Tunnelmia aiemmista derbyistä

jalkapallon ystävää. Juhlassa palkitaan ansioituneita seuratoimijoita vuosien varrelta sekä julkaistaan Riihimäen palloseuran 90-vuotishistoriikki.

Vuonna 1928 perustetusta Riihimäen palloseurasta on vuosikymmenten aikana kasvanut merkittävä liikuttaja, jonka osoittaa myös rekisteröityjen pelaajien määrä. Tällä hetkellä Riihimäen palloseurassa jalkapalloa harrastaa peräti 760 rekisteröityä pelaajaa. Jäseniä seurassa on yli 800.

”Riihimäen palloseurassa jalkapallon aloittamisen kynnys on onnistuttu pitämään matalana ja kustannukset kohtuullisena. Tämän ansiosta jalkapallosta tulee sadoille kaupunkilaisille elämänmittainen harrastus, joka tarjoaa paitsi liikunnan iloa myös sosiaalisia suhteita” toteaa puheenjohtaja Anssi Kemppi.

Tunnelmia aiemmista derbyistä.

Riihimäen palloseura on kyennyt historiansa aikana myös uusiutumaan. Erityisryhmille jalkapallon riemua tarjoaa RiPSin Kevarit ja uutta toimintaa edustaa leikki-ikäisten ja heidän vanhempiensa yhteiseksi liikunta- ja leikkihetkeksi kehitetty Perhefutis, joka on saavuttanut lapsiperheiden keskuudessa suuren suosion.OLIKO SISÄLLÖSTÄ APUA?

Kyllä 1 Ei 1 Kyllä 1 Ei 1

Kommentit on suljettu.