Yleinen

Riihimäen lukion ensimmäinen vuosikurssi palaa lähiopetukseen ja kaupungin etätyösuositus jatkuu

Riihimäen lukion kaikki vuosikurssit ovat olleet etäopetuksessa 8. lokakuuta alkaen. Maanantaina 26. lokakuuta lukion ensimmäinen vuosikurssi palaa lähiopetukseen, mutta toinen ja kolmas vuosikurssi jatkavat etäopetuksessa. Järjestely on voimassa toistaiseksi ja tilannetta arvioidaan viikoittain epidemiatilanteen perusteella. Ensimmäisen vuosikurssin lähiopetus toteutetaan porrastettuna lähiopetuksena.

”Lukiossa on juuri alkanut uusi jakso, jossa monilla ensimmäisen vuosikurssin oppilailla alkoi useampi uusi aine. Porrastetulla pienryhmäopetuksella halutaan taata ensimmäisen vuosikurssin oppilaille mahdollisimman hyvä pohja lukio-opintoihin ja alkaviin oppiaineisiin sekä oppilaiden yksilölliseen tuntemukseen ja ohjaukseen”, sivistysjohtaja Jarkko Niiranen sanoo.

Porrastetussa pienryhmäopetuksessa huomioidaan turvavälit, käsihygienia ja maskisuositukset. Oppilaita ja huoltajia tiedotetaan tarkemmin asiasta Wilmassa.

Ammatillisten oppilaitosten tai muiden toisen asteen oppilaitosten osalta, joissa opiskelijan oppiminen perustuu lähiopetukseen eikä ole siirrettävissä etäopiskeluksi, kaupunki suosittelee mahdollisuuksien mukaan porrastettua pienryhmäopetusta.

Kaupungin etätyösuositusta jatketaan 31.12.2020 asti. Samalla kaupunki jatkaa jo aiemmin käytössä olleita etäkokouskäytäntöjä. Kaupungilla on ollut 25.9.2020 alkaen käytössä vahva etätyösuositus. Kaupunki suosittelee etätyötä tehtäväksi kaikissa niissä kaupungin tehtävissä, joissa se on työn luonteen huomioiden mahdollista ja siihen on käytössä tarvittavat välineet.

Riihimäen kaupunki on koonnut verkkosivuilleen koronapandemiaan liittyvät ohjeistukset, käytänteet ja tiedotteet. Kaupunki seuraa tarkkaan valtakunnallista ja maakunnallista koronavirustilannetta ja päivittää toimintaohjeitaan aktiivisesti, jotta kaupungin palveluissa ja työtehtävissä voitaisiin ehkäistä koronan leviämistä. Kaupunki tekee säännöllistä yhteistyötä alueen terveysviranomaisten kanssa.

Päivitys 23.10. klo 14.35: Toisen ja kolmannen vuosikurssin oppilaille varaudutaan järjestämään ruokailumahdollisuus viikosta 45 eteenpäin.

Lisätietoja:

Jarkko Niiranen
sivistysjohtaja
050 526 3175
Eteläinen Asemakatu 4

Mika Herpiö
elinvoimajohtaja
040 500 3345

 OLIKO SISÄLLÖSTÄ APUA?

Kyllä 1 Ei 0 Kyllä 1 Ei 0

Kommentit on suljettu.