Hallinto- ja konsernipalvelut Sivistyspalvelut

Riihimäen lukio ei saanut virallista robotiikan erityistehtävää

Opetus- ja kulttuuriministeriö on päättänyt, että Riihimäen lukio ei saa hakemaansa robotiikkaopetuksen erityistehtävää. Opetusministeri Li Anderssonin allekirjoittaman päätöksen perusteena on, että tilanne ei ole olennaisesti muuttunut vuodesta 2017, jolloin erityistehtävää haettiin ensimmäisen kerran ja ensimmäisenä lukiona Suomessa.

”Vuonna 2017 valmiina oli vain muutama lukiokurssi. Nyt opetussuunnitelma sisältää 13 kurssia, joten tilanne on aivan eri kuin silloin. Lisäksi Riihimäellä on sen jälkeen täydennyskoulutettu yli 50 opettajaa ja yliopistoyhteistyö sekä muun muassa robotiikkaopetuksen tutkimus ovat käynnistyneet. Kansallisen koulutuksen arviointikeskus (KARVI) piti jo vuonna 2017 tätä mielenkiintoisena ja tärkeänä päänavauksena”, Esa Santakallio sanoo.

Riihimäki jatkaa päätöksestä huolimatta pitkäjänteistä työtään robotiikkatyön eteen ja vankan koulutusjatkumon kehittämistä. Riihimäen lukion robotiikkaopetuksen kehittäminen on osa suurempaa kaupungin, Hämeen ammattikorkeakoulun ja Hyria koulutus Oy:n yhteistä Riihimäen robotiikkakampushanketta, jonka tavoitteena on luoda pohja valtakunnan robotiikkaosaamiskeskittymän ja robotiikan pääkaupungin syntymiselle.

Riihimäen kaupunki hyväksyi ensimmäisenä lukiona Suomessa kolmetoista pakollista robotiikkakurssia sisältävän lukion robotiikkaopetuksen opetussuunnitelman, jonka ensimmäinen pilottikurssi käynnistyi joulukuussa 2018.

”Erityistä ja erilaista Riihimäen robotiikkaopetuksessa on se, että täällä opettelemme alaa suunnittelemalla ja rakentamalla robotteja, eikä vain käyttämällä niitä”, painottaa sivistysjohtaja Esa Santakallio.

Riihimäki on myös robotiikkakilpailujen keskus Suomessa. Vuonna 2020 järjestetään kansainvälinen toisen asteen koulutuksen Robotics Finnish Open -kilpailu ja tulossa myös monia muita merkittäviä alan tapahtumia ja kilpailuja.

 

Lisätietoja:

sivistysjohtaja Esa Santakallio

puh. 019 758 4450

etunimi.sukunimi@riihimaki.fi

 


,


OLIKO SISÄLLÖSTÄ APUA?

Kyllä 0 Ei 1 Kyllä 0 Ei 1

Kommentit on suljettu.