Varhaiskasvatus Yleinen

Riihimäen Lapsiystävällinen kunta -koordinaatioryhmään etsitään yhdistysten edustajaa

Riihimäki on päässyt vuoden 2020 alussa mukaan Unicefin Lapsiystävällinen kunta -malliin. Riihimäelle ollaan perustamassa mallin edellyttämä koordinaatioryhmä, johon tulisi kuulua kaupungissa lasten, nuorten ja perheiden parissa toimivan yhdistyksen tai järjestön edustaja. Toiminnan vaatima aika täsmentyy työn kuluessa. Alustavan arvion mukaan iltapäiviin sijoittuvia ryhmän tapaamisia olisi vuosittain 4-6 .

UNICEF järjestää ryhmälle alkukoulutuksen 5. maaliskuuta. Koko päivän mittainen alkukoulutus on osin yhteinen Janakkalan ja Lopen kuntien koordinaatioryhmien kanssa.

Ensimmäisenä osallistumisvuotena koordinaatioryhmä laatii Riihimäellä olemassa olevan tilanteen alkukartoituksen ja suunnitelman siitä, miten lasten oikeuksien toteutumista edistetään Riihimäellä. UNICEF arvioi toimintaa ensimmäisen kerran siinä vaiheessa, kun toimintasuunnitelma on laadittu ja toisen kerran kun suunnitelman toimenpiteet on toteutettu ja Riihimäki hakee Lapsiystävällinen kunta –tunnustusta. Kanta-Hämeen mallissa jo mukana olevat kunnat, Forssa, Hämeenlinna ja Tammela, ovat lupautuneet toimimaan mentoreina maakunnan uusille malliin mukaan tuleville kunnille.

Voit ilmoittaa kiinnostuksestasi toimia ryhmässä sähköpostitse varhaiskasvatuspäällikölle 17.2.2020 mennessä.

Marjut Helenius, UNICEF –yhdyshenkilö, varhaiskasvatuspäällikkö, marjut.helenius@riihimaki.fi, 050 5387 701.OLIKO SISÄLLÖSTÄ APUA?

Kyllä 0 Ei 0 Kyllä 0 Ei 0

Kommentit on suljettu.