Asuminen ja rakentaminen Katu- ja puistoyksikkö Yleinen

Riihimäen kotipihakilpailussa uusi Ekopiha-kilpailusarja

Riihimäen kotipihakilpailu on yksi Suomen vanhimmista yhtäjaksoisesti järjestetyistä pihakilpailuista. Kilpailu on järjestetty säännöllisesti vuodesta 1959. Tämän vuoden uutuutena on uusi kilpailusarja ekopihoille.

”Ympäristöasioista huolehtiminen on monille puutarhaharrastajille tärkeää, ja mahdollisuuksia ekotekoihin puutarhassa on paljon”, kotipihatoimikunnan puheenjohtaja, vs. kaupunginpuutarhuri Päivi Sundman kertoo.

Riihimäen Ekopiha 2020 kriteerit täyttää piha, jossa on huomioitu esimerkiksi luonnon monimuotoisuus ylläpitämällä ketoa tai niittyä, hyödyntämällä hulevesiä tai kierrättämällä biojäte puutarhan kasveille. Ekologinen piha voi olla koristepuutarha tai hyötypuutarha. Parhaimmillaan se on viihtyisä, persoonallinen ja ainutlaatuinen.

Perinteisen Kaunein kotipiha 2020 -sarjan arvostelussa päähuomio kiinnittyy kaupunkikuvalliseen yleisvaikutelmaan, lähiympäristöön ja huoliteltuun kadunvarsinäkymään. Arvosteluraati tarkastelee pihoja elokuussa 2020 ja palkitut pihat julkistetaan Riihimäki-päivänä 11.9.2020. Voittajille ilmoitetaan henkilökohtaisesti.

Osallistuminen

Kilpailuun voivat osallistua kaikki riihimäkeläiset pihat: pientalot, rivitalot, kerrostalot, julkiset rakennukset (kaupungin kiinteistöt on jäävätty), parvekkeet sekä loma-asunnot. Kilpailuun ilmoittaudutaan täyttämällä lomake kaupungin verkkosivuilla tai kirjeitse.

”Koronaepidemian aiheuttama poikkeustila vaikutti osaltaan siihen, että tänä vuonna kokeillaan uutta toimintatapaa”, Sundman kertoo.

”Aiemmin arvosteluraati kiersi autolla katsomassa pihojen katunäkymiä.”

Lisätiedot kilpailuun osallistumisesta ja arvosteluperusteista löytyvät kaupungin verkkosivuilta.OLIKO SISÄLLÖSTÄ APUA?

Kyllä 0 Ei 1 Kyllä 0 Ei 1

Kommentit on suljettu.