Katu- ja puistoyksikkö Peltosaari Tekniset palvelut Ympäristö

Kotipihakilpailun ympäristötaidesarjaan ehtii vielä mukaan

Riihimäen kaupungin kotipihatoimikunnan kotipiha- ja ympäristötaidekilpailuun voi ilmoittautua vielä huhtikuun ajan. Ensimmäistä kertaa kotipihakilpailussa on mukana kokeilumielessä myös pihojen ympäristötaiteen sarja, joka käsittää koko kaupungin alueen.

Osallistua voi omakoti-, rivi- ja kerrostalot. Myös vapaa-ajanasunnot, maa- ja metsätilat sekä yritykset ovat tervetulleita kilpailuun. Siihen voi ilmoittautua joko itse tai jonkun muun välityksellä. Myös toimikunta on tehnyt kierroksillaan havaintoja pihojen ympäristötaidekohteista. Teos voi olla itse tehty, tilattu tai ostettu.

Taloyhtiöiden asukkaille tässä olisi hyvä tilaisuus tehdä yhdessä ympäristötaidetta pihalle. Kilpailuaikaa on jatkettu huhtikuun loppuun asti. Sarjan palkinnot jaetaan samoin kuin muut pihapalkinnot toukokuun puolenvälin jälkeen käsittäen kunniakirjoja ja mahdollisesti perinteisiä lasimaljakoita. Varsinaisen pihakilpailun pihat on katsastettu viime vuoden aikana.

Teokset voivat olla isoja tai pieniä

Ympäristötaide on käsitteenä laaja. Usein se mielletään vain veistokseksi. Ympäristötaide kattaa kuitenkin kirjon erilaisia taideteoksia. Teoksen voi määritellä monesti useammalla kuin yhdellä edellä mainituista taiteenlajeista. Teokset voivat olla hyvinkin pieniä, esimerkiksi joku eläin talon seinällä tai pihalla. Toisaalta ne saattavat olla jättimäisiä, joiden sisällä liikutaan ja oleskellaan. Käsitteestä on tullut sen verran yleinen, sateenvarjomainen, että se kestää moniakin eri teosmuotoja. Myös luonnonsuojelu voisi olla merkittävässä roolissa. Uhanalaisille eläimille ja kasveille voitaisiin luoda elinympäristöjä, jotka olisivat samalla ympäristöteoksia.

Teokset voivat olla väliaikaisia tai pysyviä. Lisäksi ympäristötaiteelle on olennaista, että se elää ympäristönsä ja kulttuurinsa muutoksien mukana.

Ympäristötaiteen pihakilpailussa mukana olijoilta toivotaan teokseen liittyvää tarinaa. Mitä teos esittää? Mikä on sen sanoma jne.?

Ympäristötaidekilpailussa tehdään yhteistyötä Riihimäen kuvataiteilijoiden kanssa. Yhdistyksen taiteilijan voi kutsua ideoimaan teosta tai toteuttamaan teoksen. Paikallakäynnistä voi maksaa yhdistykselle vapaaehtoisen palkkion.

Toimikunta toivoo että Riihimäen kuvataiteilijoiden jäsenetkin osallistuisivat runsaslukuisasti kilpailun pihoissaan tai muussa sopivassa paikassa kaupungin alueella. Tiedossa on tällä hetkellä toistakymmentä kohdetta.

Ilmoittautumisia ja/tai tarinoita sekä mahdollisia kuvia voi toimittaa toimikunnan sihteerille Tarja Virtaselle

  • sähköpostitse tarja.virtanen@riihimaki.fi
  • kirjeitse Tarja Virtanen, V.O. Mäkisen katu 2, 11120 Riihimäki.

Taide tuottaa elämyksiä, arkikin voi hetkeksi saada uutta sisältöä. Otetaan vielä loppurykäys. Kaikki mukaan!

Lisätietoja
toimikunnan puheenjohtaja kaupunginpuutarhuri Tero Westerlund
sposti etunimi.sukunimi@riihimaki.fi, puh.019 758 4940OLIKO SISÄLLÖSTÄ APUA?

Kyllä 0 Ei 0 Kyllä 0 Ei 0

Kommentit on suljettu.