Asuminen ja rakentaminen Tontit

Riihimäen kaupunki on perustanut yksityisten tonttipörssin

Riihimäen kaupungin tonttimyynti on perustanut yksityisten tonttipörssin tukemaan yksityisten omistamien tonttien kaupankäyntiä.

”Haluamme tarjota palvelun, jossa tontinhakija voi etsiä kaupungin tonttitarjonnan lisäksi yksityisten omistuksessa olevia omakotitontteja asemakaava-alueelta”, maankäyttövalmistelija Ulla Peppanen kertoo.

Tonttipörssi löytyy kaupungin verkkosivuilta. Sivulta löytyy myös linkki karttapalveluun, josta löytyvät tonttien sijainnit kartalla sekä kiinteistö- ja kaavatiedot.

Tontinhakija voi etsiä listasta kiinnostavan tontin ja ottamalla yhteyttä tonttimyyntiin hän saa tontin myyjän yhteystiedot.

”Yksityisten tonttipörssi auttaa tontin etsijää löytämään myyjän. Sen jälkeen tontin myynti on yksityisten välistä toimintaa”, Peppanen sanoo.

Tontin myyjä voi ilmoittaa tonttipörssiin myytäväksi tarjottavan tonttinsa (kiinteistötunnus tai osoite) sähköpostilla osoitteeseen: tonttimyynti@riihimaki.fi. Samalla myyjä antaa suostumuksensa tonttimyynnille luovuttaa yhteystietonsa (sähköpostiosoite/puhelinnumero) kiinnostuneille tontin etsijöille.

Palvelun periaatteet:

  • Palvelu on maksuton.
  • Myyjä neuvottelee itse mahdollisen kauppahinnan ja kaupan.
  • Myyjä voi käyttää kiinteistövälittäjän palveluja samaan aikaan.
  • Tonttimyynti ei ilmoita/mainosta tontteja lehdissä.
  • Tonttimyynti pitää listaa ajan tasalla sen mukaan, kun tonttimyynti saa tietoja tonteista.
  • Tontit poistetaan listalta, kun omistaja ilmoittaa tonttinsa myydyksi tai muusta syystä haluaa poistaa tontin yksityisten tonttipörssistä.
  • Tonttimyynti ei toimi kiinteistövälittäjänä.

Yksityisten tonttipörssi

Yksityisten tonttipörssi on kesätauolla viikot 28–31, mutta tontteja voi ilmoittaa myyntiin sähköpostitse myös tauon aikana. Heinäkuun aikana ilmoitetut tontit lisätään tonttipörssiin elokuussa.

Lisätietoja:

Ulla Peppanen
050 413 8147
Omakotitontit
Tontteihin liittyvät kyselytOLIKO SISÄLLÖSTÄ APUA?

Kyllä 1 Ei 0 Kyllä 1 Ei 0

Kommentit on suljettu.