Yleinen

Riihimäen kaupunki on neuvotellut kauppakirjan 49 prosentin omistusosuuden myynnistä Riihimäen Kaukolämpö Oy:stä Aberdeen Standard Investmentsille

Riihimäen kaupunki ja Aberdeen Standard Investments Economic Infrastructure-yksikkö ovat pääseet yhteisymmärrykseen, jonka mukaan Aberdeen Standard Investments hankkii 49 prosentin omistusosuuden Riihimäen Kaukolämpö Oy:stä. Riihimäen Kaukolämpö on kaukolämpö- sekä maakaasutoimittaja Riihimäen alueella Etelä-Suomessa. Kaupan odotetaan valmistuvan helmikuussa 2019 ja se on vielä ehdollinen ja edellyttää kaupunginvaltuuston ja kaupunginhallituksen hyväksyntää.

Riihimäen Kaukolämpö on perustettu 1978 ja vuoden 2017 lopussa sillä oli 718 kaukolämpö- ja 11 maakaasuasiakasta. Yhtiö tarjoaa tehokkaan ja luotettavan lämmönlähteen asiakkailleen, tukien samalla ilmansaasteiden vähentämistä. Yhtiön kaukolämpöverkon kokonaispituus on 100 km ja lämmön pääasiallinen lähde on paikallinen jätteiden käsittelylaitos jonka kanssa Riihimäen Kaukolämmöllä on pitkäaikainen sopimus. Tämän lisäksi yhtiö tuottaa lämpöä itse lämpökattiloilla.

Yritysosto rahoitetaan Aberdeen Standard Investmentsin SL Capital Infrastructure II rahaston (“SLCI II”) kautta ja osana laajempaa kohdeportfoliota se on Aberdeen Standard Investmentin toinen infrastuktuurisijoitus Suomeen. Aberdeen Standard Investments Economic Infrastructure-yksikkö keskittyy sijoittamaan ydininfrastruktuurikohteisiin Euroopassa ja sillä on omistusta seitsemässä muussa kohteessa, mukaan lukien kaasunjakeluyhtiö Suomen Kaasuenergiassa Suomessa, useammassa vesivoimalaitoksessa Norjassa, kolmessa liikkuvan kaluston varoissa ympäri Yhdistynnyttä Kuningaskuntaa sekä osuus kaasunsiirtoputkessa Alankomaissa.

Dominic Helmsley, Economic Infrastructure-yksikön johtaja, Aberdeen Standard Investmentsiltä sanoo;

“Tämä toinen sijoitus suomalaiseen infrastruktuurimarkkinaan on linjassa strategiamme kanssa hankkia ja hallinnoida korkealaatuisia kohteita Euroopassa ja työskennellä sijoittajiemme puolesta paikallisen johdon kanssa toimittaaksemme turvallisia ja luotettavia ydinpalveluita paikallisille yhteisöille. Arvostamme sitä, että Riihimäen kaupunki valitsi meidät yhteistyökumppaniksi lämmön ja maakaasun toimittamisessa Riihimäen Kaukolämmön asiakkaille sekä yhtiön kehittämisessä tulevaisuudessa. Odotamme innolla järjestelyn loppuunsaattamista sekä pitkää kumppanuutta kaupungin ja yhtiön kanssa.”

Riihimäen kaupunginjohtaja Sami Sulkko kertoo vireillä olevan kaupan olevan kaupungin talouden kannalta merkittävän ja historiallinen. Sulkko toteaa, että kaupan toteutuminen mahdollistaa kaupungin lainankannan paremman hallinnan sekä panostamismahdollisuuksia strategian kärkihankkeisiin, erityisesti aseman seudun kehittämiseen. Lisäksi kauppa mahdollistaa toimet kiinteistökannan kestävämpään hallintaan kaupungin rahoitusaseman merkittävästi parantuessa.

“Kaukolämpöyhtiön vähemmistöosuutta kohtaan kohdistui laajaa kiinnostusta. Aberdeen Standard Investment valikoitu kumppaniksi selvitysten ja tarjouskilpailun tuloksena. Käsityksemme mukaan Aberdeen Standad Investment on pitkä-aikainen ja vakaa sijoittaja ja hyvä strateginen kumppani Kaukolämpöyhtiön toiminnan kehittämisessä. Tulevaisuudessa energiatoimialalla tulee väistämättä tapahtumaan muutoksia. Aberdeenin kansainvälinen osaaminen on ilman muuta lisäarvotekijä tulevaisuuteen varauduttaessa.” Sulkko toteaa.

Riihimäen kaupunki taustoittaa asioita ensi viikolla tarkemmin, mutta haluaa nyt jo avoimesti yhdessä Aberdeen Standard Investmentsin kanssa tulla ulos isoimpien linjojen osalta.

 

Aberdeen Standard Investments lyhyesti 

Standard Life Aberdeen Oyj:n varainhoitoliiketoiminta Aberdeen Standard Investments on osa yhtä maailman suurimpia sijoitusyhtiöitä. Yli 1 000 sijoitusalan ammattilaisen avulla hallinnoimme 629,3 mrd. euron varallisuutta maailmanlaajuisesti. Meillä on asiakkaita 80 maassa sekä 50 toimipistettä, joiden kautta olemme lähellä asiakkaitamme markkinoilla, joihin he sijoittavat (per 30.06.2018). Olemme sitoutuneita ja pitkäaikaisia sijoittajia, jotka uskovat tiimityöskentelyn ja yhteistyön olevan avainasemassa jatkuvien ja ylivertaisten sijoitusten tuottamisessa. Olemme määrätietoisia ja sitoutuneita aktiiviseen varainhoitoon. Standard Life Aberdeen Oyj:n pääkonttori sijaitsee Skotlannissa. Sillä on noin 1,2 miljoonaa osakkeenomistajaa ja se on listattu Lontoon pörssiin. Standard Life Aberdeen -konserni muodostui Standards Life Oyj:n sekä Aberdeen Asset Management Oyj:n sulautumisessa 14.8.2017.

Riihimäen Kaukolämpö Oy lyhyesti

Riihimäen Kaukolämpö Oy on perustettu vuonna 1978. Yhtiömme omistaa Riihimäen kaupunki. Yhtiö toimii Riihimäen talousalueella toimittaen asiakkailleen kaukolämpöä ja maakaasua. Vuoden 2017 lopussa kaukolämpöasiakkaita oli 718 ja maakaasuasiakkaita 11. Varmat, laadukkaat ja kilpailukykyiset energiantoimituksemme takaavat asiakkaiden tyytyväisyyden.  Kaukolämmön perusenergian hankinta perustuu ensisijaisesti paikkakunnalla toimivien yritysten kanssa tehtyihin pitkäaikaisiin sopimuksiin. Hankintaa tuetaan omalla vara- ja huipputuotannolla. Yli puolet Riihimäen asukkaista asuu kaukolämmitetyissä rakennuksissa. Kaukolämmityksen lisääntymisellä on ollut erittäin positiivinen vaikutus Riihimäen ilmanlaatuun.

Riihimäen kaupunki lyhyesti

Riihimäki on kasvava ja kehittyvä kaupunki vajaan tunnin matkan päässä Helsingistä. Riihimäellä asukkaita on noin 29 000 ja se kuuluu Kanta-Hämeen maakuntaan. Rautatien lisäksi Riihimäki tunnetaan myös varuskunnastaan ja lasista. Laaja varuskunta-alue on aivan kaupungin keskustan tuntumassa. Vanhan lasitehtaan alueella toimii nykyisin Suomen lasimuseo, jossa kävijä voi tutustua lasinteon historiaan ja ihailla suomalaista huippumuotoilua. Riihimäen teollisuudella ja yritystoiminnalla on monipuolinen historia. Nykyisin suurimpien yritystyönantajien joukosta löytyy tunnettuja nimiä, mm. Valio, Sako, Würth, Fortum Waste Solutions ja Kumera.

 

Lisätietoja antavat: 

Rosalind Gould, viestintä

+44 (0)131 245 3982

rosalind.gould@aberdeenstandard.com

https://www.aberdeenstandard.com

 

Riihimäen kaupunki

Sami Sulkko

kaupunginjohtaja

Tel. + 358 40 661 4010

sami.sulkko@riihimaki.fi

Miia Nahkuri

kaupunginhalituksen puheenjohtaja

Tel. +358 40 825 5967

miia.nahkuri@gmail.com

 

Riihimäen Kaukolämpö Oy

Jorma Malmi

toimitusjohtaja

Tel. +358 50 454 4220

jorma.malmi@rkloy.fi

 


,


OLIKO SISÄLLÖSTÄ APUA?

Kyllä 2 Ei 0 Kyllä 2 Ei 0

Kommentit on suljettu.