Hallinto- ja konsernipalvelut Sivistyspalvelut

Riihimäen kaupunki mukana Panssariprikaatin paikallispuolustus­harjoituksessa

Riihimäen kaupunki osallistuu Panssariprikaatin johtamaan Kanta-Häme 19 –paikallispuolustusharjoitukseen, joka järjestetään 9.–13.9.2019 Kanta-Hämeen alueella. Harjoitusjoukot näkyvät erityisesti Riihimäen, Hämeenlinnan ja Hattulan Parolannummen alueella.

Torstaina 12. syyskuuta järjestetään Riihimäellä moniviranomaisharjoitus yhteistoiminnassa alueellisten viranomaisten ja Riihimäen kaupungin kanssa. Harjoitukseen osallistuu Riihimäen kaupungin lisäksi Panssariprikaati, Kanta-Hämeen pelastuslaitos, Hämeen poliisilaitos ja Rikosseuraamusvirasto.

”Tavoitteena on harjoitella moniviranomaisyhteistä ja toisaalta kunkin tahon oman valmiussuunnitelman mukaista toimintaa. Harjoituksen takia puolustusvoimien, poliisin ja pelastuslaitoksen henkilökuntaa näkyy katukuvassa tavanomaista enemmän”, Riihimäen kaupungin valmius- ja turvallisuuspäällikkö Marjo Lindgren kertoo.

Riihimäellä harjoitukseen osallistuvat kaupungin johtoryhmän ja toimialojen valmiusvastaavien lisäksi Haapahuhdan koulun oppilaat, jotka tekevät laajemman harjoituksen yhteydessä vuosittaisen suojautumisharjoituksensa.

Kanta-Häme 19 -harjoituksen tavoitteena on tehostaa ja kehittää henkilökunnan, reserviläisten ja varusmiesten osaamista omissa sodanajan tehtävissään sekä reserviläisten osaamista paikallispuolustuksen tehtävissä.  Yhtenä keskeisenä teemana harjoituksessa on viranomaisyhteistyö. Harjoituksen johtaa Panssariprikaatin esikuntapäällikkö everstiluutnantti Kimmo Hartikainen.

Nelipäiväiseen paikallispuolustusharjoitukseen osallistuu henkilökuntaa ja varusmiehiä Panssariprikaatista ja Porin Prikaatista sekä reserviläisiä Panssariprikaatin toiminta-alueelta. Harjoituksen kokonaisvahvuus on noin 700 henkilöä. Harjoitukseen liittyy kertausharjoituksia myös Tampereella, Jyväskylässä sekä Lahdessa.

Lisää tietoa harjoituksesta löytyy Puolustusvoimien sivuilta osoitteesta https://maavoimat.fi/artikkeli/-/asset_publisher/kanta-hame-19-harjoitus-vahvistaa-valmiutta-ja-viranomaisyhteistyota.

Kanta-Häme 19 -harjoitusta voi sosiaalisessa mediassa seurata aihetunnisteella #kantahäme19 #pspr #paikallispuolustus.

 

Lisätietoja:

Valmius- ja turvallisuuspäällikkö Marjo Lindgren, Riihimäen kaupunki, puh. 040 141 8627

Rehtori Tomi Aaltonen, Haapahuhdan koulu, Riihimäen kaupunki, puh. 040 330 4485


,


OLIKO SISÄLLÖSTÄ APUA?

Kyllä 0 Ei 0 Kyllä 0 Ei 0

Kommentit on suljettu.