Hallinto- ja konsernipalvelut Viestintä

Riihimäen kaupunki muistuttaa jokaisen vastuusta koronatartuntojen ehkäisyssä

Koronatartunnat ovat kasvussa Kanta-Hämeessä. Riihimäen kaupunki haluaa muistuttaa jokaisen vastuusta koronan toisen aallon seurausten lieventämiseksi.

”On tärkeää, että riihimäkeläiset muistavat jatkaa keväällä hyvin aloitettuja tehokkaita käytäntöjä koronan torjunnassa. Muistetaan siis jatkossakin turvavälit, hyvä käsihygienia ja oikeanlainen yskiminen hihaan. Kipeänä ei saa mennä töihin, kouluun tai päiväkotiin. Jokainen meistä voi vaikuttaa siihen, millainen epidemiatilanne on jatkossa Riihimäellä”, talous- ja hallintojohtaja Kari Ora sanoo.

Kanta-Hämeessä on maskisuositus

Riihimäen kaupunki kehottaa asukkaita noudattamaan Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen maskisuositusta. Suositus on voimassa niissä sairaanhoitopiireissä, joissa on todettu koronatartuntoja viimeisen kahden viikon aikana.

Maskin käyttöä suositellaan seuraavissa tilanteissa ja seuraaville henkilöille:
• Joukkoliikenteessä, jossa lähikontakteja ei aina voida välttää.
• Koronavirustestiin hakeutuvat henkilöt matkalla näytteenottoon ja ennen testituloksen valmistumista, jos on välttämätön syy liikkua kodin ulkopuolella.
• Riskialueelta Suomeen saapuvat matkustajat heidän siirtyessä maahantulopisteeltä karanteeniin tai jos heillä on karanteenin aikana välttämätön syy liikkua kodin ulkopuolella.

Kasvomaskia voi käyttää myös muissa tilanteissa, joissa lähikontaktien välttäminen ei ole mahdollista. Jokaisen kaupunkilaisen vastuulla on maskien hankkiminen itse. Riihimäen kaupunki jakaa maskeja vähävaraisille. Kaupunki hankkii ja kustantaa maskit niille työntekijöilleen, jotka tarvitsevat sitä työssään. Lisäksi kaupunki on hankkinut työntekijöille kaksi kappaletta kestomaskeja esimerkiksi työmatkoilla käytettäväksi.

Koronavilkku hyvä ladata omaan puhelimeen

Kaupunki suosittelee riihimäkeläisiä ottamaan Koronavilkun käyttöönsä. Kaupunki on velvoittanut kaikkia työntekijöitään lataamaan sovelluksen työpuhelimiinsa ja suositellut sen lataamista myös henkilökohtaiseen puhelimeen. Koronavilkun avulla jokainen meistä voi osallistua viruksen leviämisen estämiseen sekä suojella omaa ja läheistensä terveyttä.

Sovellus nopeuttaa virukselle altistuneiden tavoittamista. Jos koronavilkun ladannut henkilö saa tartunnan, voidaan sovelluksen keräämien tietojen avulla jäljittää ne matkapuhelimet, jotka ovat olleet tartunnan saaneen lähellä kahden viikon aikana.

Riihimäen kaupunki seuraa tarkkaan valtakunnallista ja maakunnallista koronavirustilannetta ja päivittää omia toimintaohjeitaan aktiivisesti, jotta kaupungin palveluissa ja työtehtävissä voitaisiin ennaltaehkäistä koronan leviämistä. Kaupunki tekee myös säännöllistä yhteistyötä alueen terveysviranomaisten kanssa. Kaupunki on koonnut verkkosivuilleen laajan tietopaketin koronan vaikutuksista kaupungin palveluihin ja toimintoihin.OLIKO SISÄLLÖSTÄ APUA?

Kyllä 4 Ei 0 Kyllä 4 Ei 0

Kommentit on suljettu.