Asuminen ja rakentaminen Tekniset palvelut

Riihimäen kaupunki luovuttaa sähköisesti tontteja

Riihimäen kaupunki on ottanut käyttöön toisena kaupunkina Suomessa sähköisen palvelun, jolla se luovuttaa tontteja sähköisesti.  Palvelu mahdollistaa sähköiset tonttikaupat ja sähköiset maanvuokrasopimukset.

Perinteinen kauppa vaatii myyjältä, ostajalta ja kaupanvahvistajalta yhteisen ajan.  Usein aikojen yhteensovittaminen on haastavaa.  Maanmittauslaitoksen sähköisen kiinteistövaihdannan palvelun avulla tonttiasiakkaan ei tarvitse enää sopia tapaamista kauppaa varten kaupungin edustajan kanssa, vaan kauppakirjan voi esim. allekirjoittaa kotona silloin, kun sopii.  Palvelu on käytettävissä joka päivä klo 00.15–23.15.  Palvelun käyttö ja sopimusten allekirjoittaminen edellyttää vahvaa tunnistautumista esim. mobiilivarmenteella tai pankkitunnuksilla. Kaupanvahvistajaa ei enää tarvita, joten ajan lisäksi tontinostaja säästää kaupanvahvistajan maksussa.  Sähköinen kaupankäyntimaksu on 55 euroa.  Perinteinen tapa jää myös käyttöön uuden tavan rinnalle.  Tonttiasiakkaalla on mahdollisuus valita kumpaa tapaa haluaa käyttää.

Palvelu kehittyy jatkuvasti.  Syksyllä palvelussa on ollut mahdollista tehdä sähköisiä maanvuokrasopimuksia.  Riihimäen kaupunki on testannut ominaisuutta ja teki Suomen ensimmäisen maanvuokrasopimuksen 4.12.2017.  Vuokralaiselle palvelu ei maksa mitään.

Sähköinen kiinteistövaihdanta täydentää Riihimäen kaupungin kaupunkikehityksen sähköisiä palveluita, joita ovat sähköinen tontinhaku ja sähköinen rakennusluvanhaku.

Lisätiedot: tonttikoordinaattori Werner Franzén etunimi.sukunimi@riihimaki.fi

https://www.kiinteistoasiat.fi/

 

 

 

 

 

 OLIKO SISÄLLÖSTÄ APUA?

Kyllä 0 Ei 0 Kyllä 0 Ei 0

Kommentit on suljettu.