Hallinto- ja konsernipalvelut

Riihimäen kaupunki jatkaa talousarviovalmistelua

Riihimäen kaupunginhallitus tutustuu maanantaina lautakuntien lausuntoihin kaupungin talousarviosta. Tämän hetkisen tilanteen mukaan Riihimäen taloutta olisi sopeutettava vielä 4,8 miljoonalla eurolla.

Lautakunnat löysivät sopeutettavaa yhteensä 1,3 miljoonalla eurolla. Sivistys- ja hyvinvointilautakunta antaa lausuntonsa 9. lokakuuta.

”Käyttötalouden menoja on pystyttävä hillitsemään. Tämän hetkisen talousarvion valmistelun perusteella ne ovat kuitenkin kasvamassa. Tilanne luo painetta lisävelan ottamiselle tai verojen korottamiselle. On veronmaksajan etu, että jatkamme johdonmukaista linjaa tulojen ja menojen tasapainon sekä investointeihin varautumisen osalta. Uudelleen velkaantumista pitää välttää. Kaupungin organisaatiossa on merkittävä tuottavuuspotentiaali. Karsintojakin tarvitaan, kun tarpeet muuttuvat ja ovat muuttuneet”, Riihimäen kaupunginjohtaja Sami Sulkko sanoo.

Riihimäen terveyskeskuksen kuntayhtymän, Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirin ja Kanta-Hämeen ensihoitopalvelut kasvattavat Riihimäen menoja ensi vuonna noin 920 000 eurolla. Kaupunki onkin vaatinut, että toimintoja tehostetaan myös kuntayhtymissä.

Kaupungin verotulot jäävät tänä vuonna 3,1 miljoonaa euroa talousarviosta ja niiden kasvukehitykseen on suhtauduttava varauksella myös ensi vuonna.

”Kaukolämpöyhtiön vähemmistöosuuden myynnin ansiosta kaupunki lyhentää pitkäaikaisia lainoja tänä vuonna yhteensä 38 miljoonalla eurolla. Samalla Riihimäen rahoitusasemaan liittyvät riskit pienenivät. Vuoden alussa näytti vielä siltä, että kaupungin lainakanta vähenisi myös ensi vuonna. Nyt tällaista ei ole enää näköpiirissä”, Riihimäen talous- ja hallintojohtaja Kari Ora kertoo.

Kaupunginhallituksen maanantaisen kokouksen jälkeen talousarvion sopeuttamistyö jatkuu. Lopullinen talousarvio valmistellaan raamiin kaupungin talouden tasapainon varmistamiseksi. Kaupunginjohtaja Sulkko esittelee Riihimäen vuoden 2020 talousarvion torstaina 17. lokakuuta. Kaupunginhallitus käsittelee esitystä seminaarissaan 21.–22. lokakuuta. Valtuuston talousarvioehdotus etenee 11. marraskuuta.

 

Lisätietoja:

Kaupunginjohtaja Sami Sulkko, Riihimäen kaupunki, puh. 019 758 4010

Talous- ja hallintojohtaja Kari Ora, Riihimäen kaupunki, puh. 019 758 4074


,


OLIKO SISÄLLÖSTÄ APUA?

Kyllä 0 Ei 0 Kyllä 0 Ei 0

Kommentit on suljettu.