Kaupunginvaltuusto Päätöksenteko

Riihimäen kaupunginvaltuusto kokoustaa sähköisesti

Koronavirustilanteesta johtuen Riihimäen kaupunginvaltuusto siirtyy sähköisiin kokouskäytäntöihin. Ensimmäinen sähköinen valtuustonkokous järjestetään Riihimäellä maanantaina 11.5.2020 kello 19 alkaen. Kokouksen puheenjohtaja, sihteerit ja kaupunginjohtaja kokoontuvat valtuustosalissa.

Kuntalaki antaa mahdollisuudet paikasta riippumattomalle päätöksenteolle. Nykyisessä tilanteessa sähköinen kokoustaminen mahdollistaa sen, että kokoukseen voivat osallistua myös riskiryhmäläiset ja mahdollisesti karanteenissa olevat henkilöt. Lisäksi toimilla pyritään ennaltaehkäisemään koronaviruksen leviämistä. Kuntalain 99 § määrittää, että kokous on lainvoimainen, kun tasavertaiset ääni- ja näköyhteydet kokouksen jäsenten välillä toteutuvat.

Riihimäellä kokoukset toteutetaan Teams-sovelluksen avulla. Kaupunkilaiset voivat seurata kokousta tutulla tapaa YouTuben kautta Riihimäen kaupungin omalla YouTube-kanavalla https://www.youtube.com/channel/UCn-_8yjgB9MASUR1IXnql2Q/videos?view_as=subscriber.

Kaupunkilaiset voivat tulla seuraamaan keskustelua myös Uramon koululle, jossa on käytössä kaupungin laitteet sijoiteltuna väljästi luokkahuoneisiin. Paikalle saa tulla vain täysin terveenä ja fyysistä etäisyyttä tulee ylläpitää. Sisäänkäynti tapahtuu koulun pääovien kautta. Pääovet aukeavat puolituntia ennen kokouksen alkua ja sulkeutuvat puolituntia kokouksen alkamisen jälkeen. Tämän jälkeen sisälle pääsee laittamalla viestiä tai soittamalla kokouksen sihteerille (yhteystiedot löytyvät pääovelta). Sisätiloissa on opasteet suomeksi, ja henkilökunta auttaa tarvittaessa oman paikan löytämisessä.

Sähköiset kokouskäytännöt ovat voimassa toistaiseksi. Tilannetta päivitetään koronapandemian kehittymisen mukaan.

Lisätiedot: Sisäinen tarkastaja, Riihimäen kaupunki, Niina Hiltunen, p. 050 597 8033.OLIKO SISÄLLÖSTÄ APUA?

Kyllä 0 Ei 1 Kyllä 0 Ei 1

Kommentit on suljettu.