Kulttuuri Kulttuuri ja vapaa-aika

Riihimäen kaupunginmuseon uusissa näyttelyissä riihimäkeläisiä muovikasseja ja kaupungin 60-vuotisjuhlaa

Riihimäen kaupunginmuseon muovikassikokoelman on kerännyt Kalevi Penttilä 1980- ja 1990-luvuilla. Näyttelyyn kokoelmasta on valittu riihimäkeläisiä kasseja. Muovikassit kertovat Riksun liike-elämän ja kaupunkikuvan historiaa. Kassien kautta palautuu mieleen monet jo katukuvasta hävinneet liikkeet. Mistä se videonauhuri ostettiinkaan, entä merkkifarkut? Onko omia ostoksia kannettu samanlaisissa kasseissa? Näyttely ei ohjaile, vaan antaa katsojan itse luoda tarinat.

Suomalaiset olivat 1980-luvulla muovikassien käytössä maailman kärjessä. Vain ruotsalaiset käyttivät enemmän muovikasseja kuin suomalaiset. Muovikassit olivat korkean elintason merkki.

Muovikassit johdattavat pohtimaan myös kertakäyttökulttuurin muutosta. Jo 1980-luvulla alettiin puhua muovikassien epäekologisuudesta ja pyrittiin kehittämään ympäristöystävällisempiä kassivaihtoehtoja.

Näyttelysalin toisessa päässä on pieni elokuvateatteri. Kaupunginmuseo juhlistaa Riihimäen kaupungin 60-vuotisjuhlavuotta esittämällä vanhoja Riihimäki-aiheisia filmejä. Lyhyissä elokuvissa esitellään mm. tulevaa ja nuorta kaupunkia, sen tuotantolaitoksia ja elinkeinoja sekä harrastusmahdollisuuksia. Katsoja saa itse valita, mitä elokuvaa katselee.

Esillä on myös katsaus Riihimäen kaupungiksi tulon aikoihin sekä kaupunginjohtajiin.

Näyttelyt avataan keskiviikkona 22.1.2020. Museolla on kahvi- ja pullatarjoilu klo 14 alkaen ja museo on avoinna klo 18 saakka.

Museolle on vapaa pääsy keskiviikkoisin klo 14 alkaen.

Lisätiedot ja kuvat:

Päivi Yli-Karhula
amanuenssi
040 330 4117OLIKO SISÄLLÖSTÄ APUA?

Kyllä 0 Ei 0 Kyllä 0 Ei 0

Kommentit on suljettu.