Hallinto- ja konsernipalvelut

Riihimäen kaupunginjohtaja mukana ilmastonmuutoksen torjumisessa

Euroopan tulevaisuus-konferenssi pidetään 9. toukokuuta Romaniassa ja siihen liittyvä kampanja sosiaalisessa mediassa kerää yhteen eurooppalaisia johtajia antamaan tukensa ilmastonmuutoksen torjumisen ja EU-vaaleissa äänestämisen puolesta.

Kaikkiaan 210 eurooppalaista kaupunginjohtajaa on kutsuttu mukaan ja Suomesta muun muassa mukana ovat Riihimäen lisäksi Tampere, Turku, Lappeenranta, Vantaa ja Maarianhamina.

Tarkoitus on antaa Eurooppa-neuvostolle ja jäsenvaltioille avoimen kirjeen ja sosiaalisen median näkyvyyden kautta viestiä sitoutua ilmastostrategiaan, jolla päästöjä saadaan hillittyä. Eurooppalaisten johtajien viesteissä painottuu, että toiminnan aika on nyt.

-Riihimäen kaupungin tavoitteena on olla Suomen pienimmän hiilijalanjäljen kaupunki vuoteen 2030 mennessä. Fortumin kiertotalousklusterin ympärille Riihimäelle  rakentuva vahva kansainvälisen tason kiertotalousreferenssi luo osaltaan pohjaa  tulevaisuuden robotiikkaan ja kiertotalouteen strategisina valintoina panostavalle kaupungille. On tärkeää, että Euroopan unionin tasolla pystytään edistämään kiertotaloutta erilaisin toimenpitein. Ilmastonmuutos on yksi osa laajempaa resurssiviisauden kokonaisuutta. Uudistajakaupungit kulkevat omassa sarjassaan, se näkyy mm. siinä, minkä kaupunkien johto tämän vetoomuksen Suomesta allekirjoitti, Riihimäen kaupunginjohtaja Sami Sulkko linjaa.

Suomen kausi EU-puheenjohtajana alkaa 1. heinäkuuta 2019.


,


OLIKO SISÄLLÖSTÄ APUA?

Kyllä 0 Ei 2 Kyllä 0 Ei 2

Kommentit on suljettu.