Alakoulut Koulut Lukiot perusopetus Sivistyspalvelut Yläkoulut

Riihimäen kaupungin varautuminen koronavirukseen opetuspalveluissa

Helmi-viesti 13.3.2020

Riihimäen opetuspalveluissa valmistaudutaan siihen, että lähiopetusta pitäisi rajoittaa tai lopettaa koronaviruksen vuoksi. Tällaista tarvetta ei vielä ole, mutta kaupunki seuraa aktiivisesti tilanteen kehittymistä ja on tarvittaessa valmis reagoimaan nopeasti.

Samalla opetuspalveluissa on päivitetty etäopetuksen järjestämistä poikkeustilanteissa koskeva toimintamalli. Tähän liittyen oppilaita on kehotettu tänään perjantaina 13. maaliskuuta ottamaan mukaansa kirjat, oppimateriaalit ja mahdolliset henkilökohtaiset päätelaitteet. Ensi viikosta alkaen kouluun viedään vain kyseisenä päivänä tarvittavat välineet.

Kaupunki toivoo, että huoltajat kiinnittävät erityistä huomiota lastensa vointiin koronaviruksen laajenemisen estämiseksi. Vanhempien vastuulla on seurata ja huolehtia siitä, ettei lapsi tule kouluun flunssaisena. Sosiaali- ja terveysministeriön ja opetus- ja kulttuuriministeriön antaman suosituksen mukaan kotiin on syytä jäädä matalalla kynnyksellä. Hallituksen suosituksen mukaisesti ulkomailta palaavien lasten ja nuorten tulee sopia kouluun palaamisen ajankohdasta ja poissaolosta (2 viikkoa) yhdessä opettajan ja rehtorin kanssa.

Koronaviruksen leviämisen vuoksi normaalia koulutyötä voidaan paikoitellen joutua järjestämään toisin. Käytännössä kysymykseen voivat tulla esimerkiksi muutokset opetuksen järjestämispaikkoihin ja -tapoihin, opetusryhmien yhdistäminen, muutokset työaikoihin, etäopetus sekä varautuminen tukiopetuksen järjestämiseen opetuksesta jälkeen jääneille. Huoltaja ja koulu sopivat opetusjärjestelyistä tapauskohtaisesti.

Koulut viestivät lähiopetukseen tulevista muutoksista Helmin kautta. Helmeen laitetaan viimeisin tieto, joka koskee lapsenne koulua. Tämän lisäksi huoltajien kannattaa seurata Riihimäen kaupungin verkkosivuja, joilla kerrotaan koko kaupunkia koskevista asioista ja muutoksista koronavirukseen liittyen.

 OLIKO SISÄLLÖSTÄ APUA?

Kyllä 0 Ei 0 Kyllä 0 Ei 0

Kommentit on suljettu.