Yleinen

Riihimäen kaupungin ruokapalvelut Palmialle​​

Riihimäen kaupungin koulujen ja päiväkotien ruoat valmistaa piakkoin Helsingin kaupungin omistama Palmia. Kaupunki sai keväällä alkaneessa ruokahuollon ulkoistamiseen liittyvässä kilpailutuksessa kaksi tarjousta, jotka tulivat Fazer Foodilta ja Palmialta.

Palmian tarjous on vuodessa noin 300 000 euroa Fazerin tarjousta halvempi. Kymmenen vuoden sopimusaikana kaupunki tulee maksamaan ruokatuotannosta Palmialle kokonaisuudessaan noin 25 miljoonaa euroa. Palmia voitti Fazer Foodin sekä hinta- että laatupisteissa. Ero oli kuitenkin hinnan osalta suurempi kuin laadun, jossa molemmat tarjoajat olivat hyvin lähellä toisiaan.

”Tarjoukset olivat asianmukaisia, laadukkaita ja Palmian hinta on kaupungin edun mukainen. Sopimusaikana säästö ruokapalvelujen omakustannushintaan verrattuna on vähintään 500 000 euroa vuodessa. Myös Fazerin tarjous jäi edullisemmaksi kuin kaupungin oma tuotanto, jota varten pitäisi rakentaa uusi keskuskeittiö”, toteaa kaupungin tekninen johtaja Jouko Lehtonen.

Peltosaaren koulu, jossa nykyinen keskuskeittiö sijaitsee, suljetaan odottamaan peruskorjausta. Tästä syystä myös keskuskeittiö poistuu käytöstä ja sille on löydettävä korvaavat tilat, joissa valmistetaan päivittäin kouluissa ja päiväkodeissa syötävät yli 5000 lounasta ja noin 1000 välipalaa.

Ruokahuollon 36 työntekijää siirtyvät vanhoina työntekijöinä uudelle työnantajalle. Siirtymistä ryhdytään valmistelemaan heti sopimusten allekirjoittamisen jälkeen. Ruokahuolto siirtyy Palmialle viimeistään vuoden vaihteessa.

Riihimäen kaupunginvaltuusto päätti helmikuun alussa kilpailutukseen lähtemisestä. Tavoitteena oli selvittää, voidaanko ruokatuotanto ulkoistamalla saada kaupungille merkittäviä säästöjä. Samalla päätettiin, että kilpailutus voidaan keskeyttää, jos säästöjä ei saada, eli mikäli ulkoistaminen olisi todettu kaupungin omaa toimintaa kalliimmaksi. Keskeyttämisehto ei täyttynyt ja kaupunginhallitus teki kokouksessaan maanantaina 25.6. päätöksen ruokahuollon ulkoistamisesta kilpailutuksessa kaupungin kannalta paremmaksi arvioidulle toimijalle, Palmialle.


,


OLIKO SISÄLLÖSTÄ APUA?

Kyllä 3 Ei 1 Kyllä 3 Ei 1

Kommentit on suljettu.