Koulut Yleinen

Riihimäen Karan koulu siirtyy välittömästi etäopetukseen

Riihimäen Karan koulu siirtyy välittömästi etäopetukseen ja koulupäivä päättyy keskiviikkona 28. lokakuuta kaikkien oppilaiden osalta kello 9.50. Järjestelyn taustalla on koulussa todettu uusi koronatartuntaketju. Aiemmin koulussa on todettu kaksi toisistaan erillistä koronatartuntaketjua. Poikkeuksellisiin opetusjärjestelyihin on päädytty tartuntataudeista vastaavan lääkärin suosituksesta ja varotoimenpiteenä.

Karan koulussa on todettu kolme vahvistettua koronatartuntaa. Sen lisäksi 105 koulun oppilasta ja 19 opettajaa on karanteenissa altistumisen vuoksi. Luvut ovat keskiviikolta 28.10.2020. Karan koulussa oppilaita on yli 480 ja opetushenkilöstöä noin neljäkymmentä.

Etäopetus alkaa torstaina 29. lokakuuta. Koulujen rehtorit tiedottavat Helmin kautta sekä oppilaita että huoltajia etäopetuksen tarkemmista järjestelyistä ja ruokailusta vielä tämän päivän aikana. Lähiopetukseen palataan maanantaina 9. marraskuuta.

Riihimäen kaupungin sivistysjohtaja Jarkko Niiranen vetoaa Karan koululaisten perheisiin, että he suhtautuisivat etäopetukseen ja koronatilanteeseen vakavasti, jotta koronaviruksen leviäminen edelleen saataisiin estettyä.

Riihimäen seudun terveyskeskus kartoittaa altistuneet ja ottaa heihin yhteyttä mahdollisimman pian.

Altistumisesta ja karanteenista

10 vuorokauden karanteeniaika lasketaan alkamaan altistustilanteesta. Tartuntataudeista vastaava lääkäri määrää karanteenin altistumistietojen pohjalta, mikä kerrotaan karanteeniin jäävälle puhelimitse. Samalla selviää karanteeniin päättymispäivä.

Karanteeniin määrätään henkilöt, jotka ovat olleet lähikontaktissa tartuttavaksi arvioidun koronapositiivisen henkilön kanssa yli 15 minuuttia. Esimerkiksi käynti koulussa ei aiheuta toimenpiteitä. Tartuntataudeista vastaava lääkäri arvioi altistumisen.

Karanteeniin määrättyjen henkilöiden perheitä ei aseteta karanteeniin, koska he eivät ole olleet lähikontaktissa tartunnan saaneeseen. Karanteeniin asetetun oireettoman henkilön lähipiiri ei ole tartuttava. Oireettomat perheenjäsenet voivat käydä koulussa ja töissä normaalisti, mutta heidän tulee tarkkailla terveydentilaansa erityisen huolellisesti.

Karanteeniin asetetuille toimitetaan tarvittaessa virallinen päätös, joka oikeuttaa tarvittaessa alle 16-vuotiaan huoltajan jäämään kotiin lapsen kanssa, vaikka lapsi olisikin terve. Päätös perustuu tartuntatautilakiin.

Karanteeniin asetettuja pyydetään yhdessä perheen kanssa tutustumaan Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen ohjeisiin, mitä karanteeni tarkoittaa.

Päivitys 28.10. kello 13.36: Kaikkia altistuneita on tiedotettu asiasta Helmi-viestillä kello 10.00 mennessä.
Päivitys 28.10. kello 21.29: Tartuntojen ja karanteenissa olevien määrä.

Lisätietoja:

Apulaisylilääkäri, avoterveydenhuolto Heidi Hyväri, Riihimäen seudun terveyskeskus, puh. 019 758 5929

Sivistysjohtaja Jarkko Niiranen, Riihimäen kaupunki, puh. 050 526 3175

 

 

 

 

 OLIKO SISÄLLÖSTÄ APUA?

Kyllä 4 Ei 0 Kyllä 4 Ei 0

Kommentit on suljettu.