Työllisyyspalvelut Yleinen

Riihimäen ja Hyrian hoivakoulutus tuo lisää osaajia alalle

Riihimäen kaupunki ja Hyria-koulutus tuottavat ensimmäistä kertaa yhteistyössä hoiva-avustajakoulutuksen, jonka tarkoituksena on kouluttaa alan ammattilaisia, työllistää alasta kiinnostuneita henkilöitä ja tuoda helpotusta kaupungin kotihoidon työvoimapulaan.

”Kaikki alan ihmiset tietävät, että hoitoalalla on huutava työntekijöiden tarve, ja olemme todella mielellämme auttamassa hoiva-alasta kiinnostuneita saamaan tarvittavan koulutuksen ja pääsemään työelämään. Olemme suunnitelleet koulutuksen Hyrian kanssa tarpeeseen ja toivomme, että saamme osaamisen ja työvoiman kysynnän näin paremmin kohtaamaan”, sanoo palveluesimies Janne Yrjölä Riihimäen kaupungilta.

Koulutus toteutetaan yhteistyössä Riihimäen kaupungin kotihoidon ja asumispalveluiden kanssa. Kaupunki pääsee myös vaikuttamaan koulutuksen sisältöön eri vaiheissa.
”Koulutuksessa voidaan korostaa asioita, jotka ovat kaupungin työntekijälle hoivatyössä olennaisia. Näin koulutus on jo tavallaan osa perehdytystä kaupungin töihin”, Yrjölä kertoo.

Hoiva-avustajien kouluttaminen kaupungin tarpeisiin sopii hyvin myös kotihoidon ja asumispalveluiden tavoittelemaan laatuun, jossa henkilökunnan hyvinvointi on avainasemassa. Hoitopalveluihin tarvitaan nyt hoivatehtäviin erikoistuneita hoiva-avustajia lähihoitajien ja sairaanhoitajien rinnalle.

Koulutukseen valitaan 20 opiskelijaa orientaatiojaksolle. Orientaatiojakson jälkeen heillä on mahdollisuus jatkaa oppisopimusopiskelijana Riihimäen kaupungin koti- ja asumispalveluissa.

Työvoimakoulutuksena järjestetty hoiva-avustajan koulutus on hyvä esimerkki kaupungin tekemästä aktiivisesta työllistämistyöstä. Riihimäen työttömyysaste on 8,9 prosenttia (heinäkuu 2019), joka on Suomen kasvukäytävän kaupunkien pienin.

Hoiva-alan koulutus Hyriassa

Hoiva-avustajan työvoimakoulutus on maksuton sosiaali- ja terveysalan perustutkinto, joka järjestetään Riihimäellä 21.10.–22.12.2019. Haku koulutukseen päättyy 25.9.2019. Orientaatiojakso 21.10–22.12.2019, oppisopimuskoulutuksen aloitus 7.1.2020 alkaen joustavasti.

Koulutuksen info järjestetään ke 18.9.2019 klo 12.00 osoitteessa: Yritystalo, Eteläinen Asemakatu 4, Riihimäki.

Koulutus sopii henkilölle, joka haluaa työskennellä sosiaali- ja terveysalalla ja on soveltuva alalle. Koulutus soveltuu myös maahanmuuttajille, joilla on riittävä suomen kielen taito opiskeluista suoriutumiseen.

Lisätietoja koulutuksesta.

Lisätietoja antavat:
Kati Karvonen, koulutuspäällikkö, Hyria, p. 050 341 6751, kati.karvonen@hyria.fi

Janne Yrjölä, palveluesimies, Riihimäen kaupunki, kotiin annettavat palvelut p. 019 7584159, janne.yrjola@riihimaki.fi

Mika Ågren, työvalmentaja, Riihimäen kaupungin työllisyyspalvelut, p. 019 758 4761, mika.agren@riihimaki.fiOLIKO SISÄLLÖSTÄ APUA?

Kyllä 1 Ei 0 Kyllä 1 Ei 0

Kommentit on suljettu.