Ympäristö ja luonto

Riihimäen askeleet kohti resurssiviisautta ja kiertotaloutta asetetaan kartalle

Riihimäen resurssiviisauden ja kiertotalouden tiekartan luonnos esitellään yleisötilaisuudessa tiistaina 23.4.2019 klo 15–16.30 Riihimäellä Meidän Työhuoneella (kauppakeskus Atomi, 2. kerros). Tiekartassa linjataan tavoitteita ja toimia, joilla edistetään Riihimäen vähähiilistä ja materiaalitehokasta tulevaisuutta, kestävää hyvinvointia ja vahvistetaan alueen elinvoimaa. Tiekartta ohjaa kaupunkiorganisaation, yritysten ja yhteisöjen toimia ja antaa mahdollisuuden yhteistyölle sekä hyvien käytäntöjen leviämiselle. Tiekartta on osa FISU- ja Circwaste -edelläkävijäkuntien verkostojen työtä.

Yleisötilaisuudessa kuullaan myös tervehdykset FISU-yhteisöltä ja CIRCWASTE-hankkeelta, joissa molemmissa Riihimäki on edelläkävijäkuntana. Tilaisuudessa on myös mahdollista antaa palautetta tiekarttaluonnoksesta. Lisäksi kaikki yritykset, yhteisöt sekä oppilaitokset voivat lisätä omat toimenpiteensä tai sitoumuksensa mukaan kaikkien yhteiseen tiekarttaan.

FISU (Finnish Sustainable Communities) on edelläkävijäkuntien verkosto, joka tavoittelee hiilineutraaliutta, jätteettömyyttä ja globaalisti kestävää kulutusta vuoteen 2050 mennessä. Circwaste-hankkeessa Riihimäki on valittu kymmenen kiertotalouden edelläkävijäkunnan verkostoon ja kaupunki on sitoutunut edistämään kiertotaloutta ja valtakunnallista jätesuunnitelmaa alueellaan. Verkostojen jäsenyydet ja edelläkävijäkuntastatukset tukevat Riihimäen strategiaa ja visiota pienen hiilijalanjäljen kaupunkina. Lisäksi jäsenyys verkostoissa tuo näkyvyyttä pitkäjänteiselle ja järjestelmälliselle työlle, jota Riihimäki on tehnyt ympäristövastuullisuuden edistämiseksi ja ympäristövaikutusten hallitsemiseksi.

 

Lisätietoja:

ympäristöasiantuntija Jenni Takala, puh. 019 758 4162, jenni.takala@riihimaki.fi

    

 

 


,


OLIKO SISÄLLÖSTÄ APUA?

Kyllä 1 Ei 0 Kyllä 1 Ei 0

Kommentit on suljettu.