Katu- ja puistoyksikkö Kulttuuri Kulttuuri ja vapaa-aika Tekniset palvelut

Riihimäen asematunneli piristyy taiteella

Ruotsalainen katutaiteilija Ola Kalnins tulee tekemään muraalitaideteoksen Asematunneliin. Työ toteutetaan osana valtakunnallista UPEA16-katutaidefestivaalia ja osuu samalla myös Riihimäen taiteiden yön tapahtumiin perjantaina 2.9.

Malmön tunnetuimpiin pitkän linjan graffititaiteilijoihin lukeutuva Kalnins on aloittanut katutaideuransa jo 13-vuotiaana. Matkalla vaihtui lukio täysipäiväiseen maalaamiseen ja kadut gallerioihin ja kansainväliseen yhteistyöhön. Tällä hetkellä taiteilijan valtavat kanvasmaalaukset kiertävät menestyvissä näyttelyissä eri puolilla maailmaa. Koko seinän kattavia muraaliteoksia taiteilija on toteuttanut muun muassa Malmössa, Tukholmassa, Lontoossa ja New Yorkissa.

Ola Kalnis

Kalninsin tyyli tunnetaan syvästä murretusta värikylläisyydestä ja puhtaista graafisista linjoista. Taiteilijan töissä abstrakti nykytaide kohtaa graffitikulttuurin juuret kiinnostavalla tavalla.

UPEA16 on syyskuussa 2016 alkava ainutlaatuinen ja ennennäkemätön katutaidefestivaali, joka levittäytyy valtakunnallisesti ympäri Suomea. UPEA16 kutsuu kotimaisia ja ulkomaisia katutaiteilijoita toteuttamaan erityylisiä suuren mittakaavan katutaideteoksia eri kaupunkeihin. Riihimäen lisäksi mukana on mm. Helsinki, Hämeenlinna, Turku ja Kemi. Festivaalin järjestää Katutaideyhdistys Päävärit ry.

 

Lisätietoja antaa
kulttuurituottaja Anna Vesén, p. 019 758 4701, anna.vesen(at)riihimaki.fi

Artistin kotisivu

Riihimäen kohde

Instagram: instagram.com/olakalnins

Lisätietoja UPEA16 katutaidefestivaalista

Tapahtuman verkkosivu 

Facebook: facebook.com/katutaide

Instagram: instagram.com/katutaide

Twitter: twitter.com/katutaide


,


OLIKO SISÄLLÖSTÄ APUA?

Kyllä 0 Ei 0 Kyllä 0 Ei 0

Kommentit on suljettu.