Asuminen ja rakentaminen Yleinen

Riihimäen asemanseudun kehittäminen jatkuu arkkitehtuurikilpailun merkeissä

Riihimäen kaupunki avaa yhteistyössä Suomen Arkkitehtiliitto SAFA:n kanssa maanantaina 14. syyskuuta kello 15.00 Suokylän korttelia 0211, Peukaloinen koskevan tonttienluovutuskilpailun.

Asemanseudun, eli Asemanpuiston, uudet asuin- ja yritysympäristöt laajentavat kaupungin keskustaa. Alueen kehittäminen on yksi Riihimäen kaupungin strategian kärkihankkeista ja kulkee nimellä #UusiRiksu.

”Riihimäki on elinvoimainen kaupunki täynnä mielenkiintoisia kerrostumia, historiaa, tätä päivää ja tulevaisuuden mahdollisuuksia. Kilpailualue Peukaloisen kortteli on tästä hyvä esimerkki. Se on osa vireää kaupunkikeskustaa ja samalla osa uudistuvaa Asemanpuistoa: Etäisyys rautatieasemalle on vain noin 500 metriä. Asemanpuistossa elämä on lähellä ja arki sujuvaa, koska kaikki palvelut ovat lähietäisyydellä”, hankepäällikkö Kristian Keinänen sanoo.

Asemanpuistosta halutaan Riihimäen aktiivinen ja vihreä ydin. Sinne rakennettavilla uusilla asunnoilla halutaan houkutella asukkaita lähialueilta, pääkaupunkiseudulta ja pohjoisesta etelään muuttavien keskuudesta.

”Korona-ajan muutokset asumisen trendeissä kääntävät kiinnostusta väljemmin asutuille alueille pääkaupunkiseudun läheisyydessä, ja uskomme pandemiasta tähän mennessä hyvin selviytyneen Riihimäen olevan ilmeinen voittaja uudessa tilanteessa. Ehkäpä seuraavaksi koemme Riihimäki-ilmiön.”

”Keskustan vieressä sijaitseva Asemanpuisto sisältää mielenkiintoisia täydennysrakennuskohteita. On selvää, että juuri nyt ovat jaossa Riihimäen houkuttelevimmat rakennuspaikat”.

Kilpailun avajaistilaisuus järjestetään Riihimäen Kalevantalon auditoriossa 14. syyskuuta kello 15.00. Tilaisuutta on mahdollista seurata suorana lähetyksenä kaupungin YouTube-kanavalla.

Alustuspuheenvuoron esittää intuitiotutkija Asta Raami, taiteen tohtori, PhD / M.A. (digital media), B.A. (design), B.Ed.

Etänä tilaisuutta seuraavien on mahdollista lähettää ohjelmaan liittyviä kysymyksiä YouTube-kanavan keskustelukentän kautta sekä sähköpostitse osoitteeseen elisa.lintukangas@riihimaki.fi.

Kilpailun verkkosivu

Lisätietoja:

Keinänen Kristian
hankepäällikkö
050 465 2251
Virastokeskus Veturi, Eteläinen Asemakatu 4

Elisa Lintukangas
kaavasuunnittelija
050 500 1611OLIKO SISÄLLÖSTÄ APUA?

Kyllä 1 Ei 3 Kyllä 1 Ei 3

Kommentit on suljettu.