Koulut Lukiot Sivistyspalvelut Varhaiskasvatus Yläkoulut

Riihimäeltä 14 nuorta robotiikan MM-kisoihin – sponsorirahaa tuli yli 10 000 euroa

Riihimäen kouluista lähtee ensi viikolla yhteensä 14 oppilasta robotiikan MM-kisoihin Yhdysvaltoihin. Lukiolaiset lähtevät sunnuntaina 21. huhtikuuta ja peruskoululaiset torstaina 25. huhtikuuta. Kaikki oppilaat palaavat Suomeen torstaina 2. toukokuuta.

Riihimäen kouluista kisoihin lähtevät kuudesluokkalaiset Mea-Maria Suuronen, Joanna Oivo ja Anna-Liisa Mämmelä, seitsemäsluokkalaiset Jasmin Kollin, Bakashvir Kaur, Noora Tuominen, Emma Veide ja Vera Huhdanpää, kahdeksasluokkalaiset Eero Isotalo, Lauri Helander ja Aapo Hakuni, yhdeksäsluokkalainen Teemu Karjalainen ja lukiolaiset Jeremiah Allred ja Eemil Lähteenmäki.

Nuoret saivat osallistumisoikeuden MM-kisoihin tammikuussa Riihimäellä pidetyissä SM-kisoissa. Suomen MM-kilpailujen seitsemästä edustuspaikasta peräti neljä meni tänä vuonna riihimäkeläisille joukkueille. Robotiikan MM-kisat järjestetään Yhdysvaltojen Kentuckyssa huhtikuun viimeisellä viikolla.

Riihimäkeläisnuorten matkakustannuksiin osallistuu kaupungin lisäksi neljätoista paikallista yritystä ja yhdistystä: Ajaa Capital, Cinia Oy, INNER WHEEL, Kaukolämpö Oy, Konecranes, Lions Club Riihimäki, Lions Club Riihimäki Kristalli, Lions Club Riihimäki Uramo, OP Etelä-Häme, Riihimäen Zonta-kerho ry, Riihimäen vesi Oy, RiteMa, Pappa Soccer ja Riihimäen Tilat ja Kehitys. Lahjoitetut summat vaihtelevat 500 eurosta useisiin tuhansiin. Sponsoreilta kertyy rahaa vähintään 10 000 euroa.

”Osa tarkoista summista on vielä varmistumatta, sillä neuvottelut ovat kesken. Osa yrityksistä sponsoroi matkakustannuksia, mutta osan kanssa on tehty laajempi yhteistyösopimus. Olen erityisen iloinen, miten laajasti paikalliset yhdistykset ja yritykset lähtivät mukaan tukemaan Riihimäen robotiikkaopetusta ja kilpailumatkaa”, Riihimäen sivistysjohtaja Esa Santakallio sanoo.

Riihimäen kaupunki etsii vielä kolmea pääyhteistyökumppania kehittämään kaupungin robotiikkaopetusta ja yrittäjyyskasvatusta ja toimialan erityisosaamista ja sen hyödyntämistä opetuksessa.

Riihimäellä voi syksystä 2019 alkaen opiskella robotiikkaa kaikilla kouluasteilla esiopetuksesta lukion loppuun saakka. Robotiikan varhaiskasvatussuunnitelma on parhaillaan lausuntokierroksella ja se on tarkoitus hyväksyä lautakunnassa kesäkuussa. Lisäksi Riihimäen lukio on hakenut lupaa robotiikan erityistehtävää varten. Kaupungissa on järjestetty myös lukuisia robotiikkakisoja. Viimeksi tammikuussa 2019 Urheilutalolla kisattiin robotiikan SM- ja EM-mitaleista.

Lisäksi kaupunki rakentaa yhdessä Hyria Koulutus Oy:n, Hämeen ammattikorkeakoulun ja Riihimäen Tilat ja kehitys Oy:n kanssa robotiikan kampusta, jossa yritykset ja opiskelijat voivat työskennellä yhdessä.

 

Yhteystiedot:

sivistysjohtaja Esa Santakallio, Riihimäen kaupunki, puh. 019 758 4450

 


,


OLIKO SISÄLLÖSTÄ APUA?

Kyllä 0 Ei 0 Kyllä 0 Ei 0

Kommentit on suljettu.