Hallinto- ja konsernipalvelut Kulttuuri Kulttuuri ja vapaa-aika Yleinen

Riihimäellä liehuu Suomen suurin sateenkaarilippu – ministeri Aino-Kaisa Pekonen avaa Pride-viikon

Riihimäen kaupungin järjestämän Pride-viikon ohjelma on erittäin runsas. Viikko käynnistyy maanantaina 24. kesäkuuta Suomen suurimman sateenkaarilipun nostamisella Merkoksen lipputankoon. Tilaisuudessa juhlapuheen pitää riihimäkeläinen, tuore sosiaali- ja terveysministeri Aino-Kaisa Pekonen. Merkoksen lisäksi Pride-liput liehuvat koko viikon ajan kaupungintalon, Puhaltajapatsaan, Vesilinnan ja Granitin aukion lippusaloissa.

”Ohjelmistoa suunniteltiin niin, että itse viikko ja sen sanoma näkyisivät ja kuuluisivat kaupungissamme koko viikon ajan muutenkin kuin vain liputtamalla. Mielestämme tässä onnistuttiin. Ilahduttavaa on se, että suurin osa tapahtumien esiintyjistä ja taustavoimista on tullut mukaan vapaaehtoisvoimin. Riihimäellä talkoohenki on voimissaan. Lyhyessä ajassa saimme kasaan tapahtuman, missä riittää kokemista ja näkemistä jokaiselle”, Riihimäen kulttuurituottaja Minttu Seppo sanoo.

Viikon aikana kaupunkilaisille on järjestetty muun muassa elokuvia, stand upia ja Pop up -tapahtumaa. Riihimäkeläinen Flow Cosmetics tarjoaa Pride-saippuaa tuhannelle ensimmäiselle Riihimäen maauimalassa 24. kesäkuuta alkaen.

Viikko huipentuu perjantain räsymattopiknikkiin, kulkueeseen ja Granitin aukiolla vietettävään Riihimäki Pride Partyyn. Värikäs kulkue lähtee liikkeelle noin kello 18.45 Hämeenaukiolta ja kulkee Hämeenkatua alas ja kääntyy Kauppakujalta Granitin aukiolle. Varsinaisen iltajuhlan isäntänä on dynaaminen viihteen monitoimimies, drag-artisti Jukka Kuronen, joka myös esiintyy illan aikana. Kurosen lisäksi lavalla esiintyy myös laulaja/ lauluntekijä Samae Koskinen ja iskelmän kestotähti Meijus Suvas. Riihimäen kaupunginhallituksen puheenjohtaja Miia Nahkuri ja Amnesty Internationalin ihmisoikeustyön johtaja Niina Laajapuro tuovat terveisensä riihimäkeläisille.

”On upeaa, että Riihimäen kaupunki on osana Suomen suurinta ihmisoikeustapahtumaa omalla Pride -tapahtumallaan. Osallistumalla kaupunki samalla viestii, että yhdenvertaisuus ja tasa-arvo ovat tärkeitä arvoja kaupungissamme. Tämän vuoden Pride-viikon sanomakin on: sinä olet hyvä juuri sellaisena kuin olet”, Seppo kertoo.

Riihimäen Pride-viikko järjestetään rinnakkain Helsinki Priden kanssa. Helsingin päätapahtuma on Suomen suurin ihmisoikeustapahtumaa ja yksi vuoden suurimmista yleisötapahtumista. Helsingissä järjestetään juhannuksen jälkeisellä viikolla noin 90 erilaista keskustelutilaisuutta ja muuta tapahtumaa. Viikko huipentuu lauantaina 29. kesäkuuta järjestettävään kulkueeseen ja puistojuhlaan. Viime kesänä kulkueeseen osallistui arvioiden mukaan 100 000 ihmistä.

Riihimäen tapahtumaa tukevat Tuotantoyhtiö Hihhihhii Oy, Riihimäen Teatteri, Melupalvelu, Brandagent, Flow Cosmetics, Graniittiteatteri, Feeniks Cafe, Riihimäen nuorisoteatteri, Vihreä Talo, Ravintola-LoungeBar Graniitti ja Kauneussalonki Kutrimo. Pirilän Kukkatalo huolehtii perjantain Granitin aukion somistuksesta.

Koko viikon ohjelma löytyy kaupungin nettisivuilta.OLIKO SISÄLLÖSTÄ APUA?

Kyllä 1 Ei 1 Kyllä 1 Ei 1

Kommentit on suljettu.