Alakoulut Koulut Lukiot perusopetus Päivähoito ja koulutus Sivistyspalvelut Varhaiskasvatus Yläkoulut

Riihimäellä koulutaipaleen aloittaa 295 ekaluokkalaista

Kaikki Riihimäen varhaiskasvatuksen yksiköt ovat olleet toiminnassa maanantaista 3.8.2020 alkaen. Lapset tulevat varhaiskasvatuksen piiriin elo-syyskuun aikana yksilöllisten aikataulujen mukaan.

Kaupungin esiopetuksen yksiköt, perusopetuksen koulut ja lukio aloittavat lukukautensa tiistaina 11.8.2020. Riihimäellä aloittaa tänä syksynä esiopetuksen 290 lasta ja koulun 295 ensimmäisen luokan oppilasta ja lukio-opinnot 170 ensimmäisen vuosikurssin opiskelijaa. Koulutyö alkaa yhteensä noin 3 100 perusopetuksen oppilaalla ja noin 500 lukiolaisella.

Koronapandemian vuoksi varhaiskasvatuksen ja opetuksen henkilökunta kiinnittävät erityistä huomiota palvelujen turvallisuuteen. Varhaiskasvatuksessa noudatetaan pääsääntöisesti edelleen koronatilanteen vuoksi keväällä 2020 luotuja toimintatapoja.

Esi- ja perusopetuksessa sekä lukiossa syyslukukauden toiminta käynnistyy lähiopetuksena, jossa opetus- ja muut järjestelyt hoidetaan hallitusti ja turvallisuudesta huolehtien. Kaupunki noudattaa Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen, opetus- ja kulttuuriministeriön sekä Opetushallituksen antamia suosituksia ja ohjeita.

”On tärkeää huomioida, että varhaiskasvatukseen tai kouluun ei pidä tulla flunssaoireisena tai sairaana. Myös ulkomailla matkailleiden on hyvä tutustua Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen karanteeniohjeisiin ja noudattaa niitä”, Riihimäen sivistysjohtaja Jarkko Niiranen sanoo.

Kaupunki seuraa koronatilannetta tarkasti ja jos tilanne muuttuu, ovat yksiköt varautuneet muuttamaan toimintatapoja tarvittaessa nopeastikin. Perusopetuksen oppilaiden huoltajia ja lukiolaisten kotiväkeä tiedotetaan tarkemmin lukuvuoden alkamiseen liittyvistä käytännöistä.

Oppilaat, joille on myönnetty koulukuljetusetuus, voivat hakea bussikortin maanantaista 10.8. asti virastokeskus Veturista (A-rappu, 2. kerros, Opetus- ja nuorisopalvelut) tai oman koulun rehtorilta/koulusihteeriltä tiistaista 11.8. alkaen. Takseilla kuljetettavien oppilaiden huoltajat saavat ensimmäisen koulupäivän hakuajan tekstiviestinä. Koulukuljetushakemuslomake on täytettävissä kaupungin verkkosivulla.

Koulujen alkaessa pyydämme kaikkia liikkujia noudattamaan liikenteessä erityistä varovaisuutta ja huomiomaan lukuvuoden aloittavat lapset ja nuoret.

Lisätietoja:

Sivistysjohtaja Jarkko Niiranen, Riihimäen kaupunki, puh. 050 – 526 3175OLIKO SISÄLLÖSTÄ APUA?

Kyllä 1 Ei 0 Kyllä 1 Ei 0

Kommentit on suljettu.