Kulttuuri ja vapaa-aika Lukiot Sivistyspalvelut Vanhuspalvelut Yleinen

Riihimäellä aletaan purkaa koronatilanteesta johtuneita rajoituksia

Riihimäen kaupunki purkaa koronakriisin hillitsemiseksi tehtyjä rajoituksia Suomen hallitusten linjausten mukaisesti ja kaupunkilaisten terveys edellä. Tähän tiedotteeseen on koottu tietoa rajoitustenpurun aikatauluista siinä määrin, missä sitä tällä hetkellä on saatavilla. Osassa toimintoja kaupunki odottaa vielä tarkempia ohjeita aluehallintoviranomaiselta ja näistä tiedotamme myöhemmin.

Muistutamme vielä, että vaikka toimintojen rajoituksia puretaan, ei koronapandemia ole ohi. Turvavälejä ja hyvää yskimishygieniaa on syytä noudattaa edelleen, ja toimintoihin osallistutaan vain terveenä.

Ensimmäisten joukossa rajoitukset päättyvät Riihimäen kaupunginkirjastossa, jossa aloitetaan kirjojen uloslainaaminen maanantaina 11.5. kello 12 alkaen. Tämä tarkoittaa sitä, että kirjastosta voi noutaa etukäteen varaamansa aineiston kirjaston aulasta. Varauksia voi tehdä verkkokirjastossa lauantaista 9.5. alkaen ja puhelimella maanantaista 11.5. alkaen kirjaston aukioloaikojen puitteissa. Kirjaston aukioloajoista tiedotetaan tarkemmin myöhemmin.

Kirjastossa sisällä voi asioida maanantaista 1. kesäkuuta alkaen.

”Olemme aloittaneet suunnittelun, jotta voimme kesäkuun alusta varmistaa kaupunkilaisten turvalliset kirjastokäynnit”, sivistysjohtaja Esa Santakallio kertoo.

Hallituksen linjauksen mukaisesti kaupungin ulkoliikuntapaikat avautuvat 14. toukokuuta alkaen kokoontumisrajoituksia noudattaen.

Avoimen varhaiskasvatuksen kesäleikkitoiminta alkaa tuttuun tapaan Junailijankadun päiväkodin pihalla tiistaina 2.6. ja päättyy torstaina 25.6. Peruskoulun 1. ja 2. luokan oppilaille tarkoitettu kesätoiminta päiväkotien tiloissa toteutuu ja hakuaikaa on sunnuntaihin 17.5. saakka. Valtioneuvoston suosituksen mukaisesti etäopetus jatkuu Riihimäen lukiossa lukukauden loppuun saakka.

Riihimäen taidemuseo, kaupunginmuseo ja Suomen Lasimuseo avaavat ovensa tiistaina 2. kesäkuuta.

Kierrätyskeskuksen myymälä avaa ovensa maanantaina 6. heinäkuuta kello 10.

Taiteen perusopetuksen järjestämistä koskevat rajoitukset ovat hallituksen toimesta voimassa 13.5. asti. Riihimäen lasten ja nuorten taidekoulun lukukausi on kuitenkin jo päättynyt ja Riihimäen musiikkiopisto jatkaa etäopetuksessa lukukauden loppuun saakka.

Kansalaisopisto ja kutomo ovat kiinni syksyyn saakka. Samoin urheilutalo avataan seuraavan kerran syksyllä.

Etätyösuositus jatkuu toistaiseksi niissä työpaikoissa, joissa etätyö on mahdollista. Tämän hetken tiedon mukaan hallitus arvioi tilannetta etätyön suhteen kesän lopulla. Riihimäen kaupungilla etätyötä on tehnyt nyt noin 150 henkilöä.

Rajoitukset vierailuista sosiaali- ja terveydenhuollon toimintayksiköissä ovat voimassa toistaiseksi ja asiaa tarkastellaan seuraavan kerran kesäkuun loppuun mennessä. Esimerkiksi hoivayksiköissä etsitään uusia käytäntöjä turvallisten sosiaalisten kontaktien mahdollistamiseksi.

Maauimalan tilanteesta tiedotetaan myöhemmin, samoin nuorisotilojen avaamisesta sekä ikäihmisten virkistystoiminnasta.

Muihin hallituksen linjauksiin voi tutustua valtioneuvoston sivulla.

Lisätiedot:

sivistysjohtaja, Esa Santakallio, p. 040 330 4450.

elinvoimajohtaja, Mika Herpiö, p. 040 500 3345OLIKO SISÄLLÖSTÄ APUA?

Kyllä 2 Ei 4 Kyllä 2 Ei 4

Kommentit on suljettu.