Elinkeinopalvelut Kierrätyskeskus Kulttuuri ja vapaa-aika Reilu kauppa Viestintä

Reiluja kahvitaukoja Reilun kaupan viikolla

Reilun kaupan viikolla 19.–25.10. eri puolilla Suomea järjestetään Reiluja kahvitaukoja. Riihimäellä kaikille kahvinjuojille avoimet Reilut kahvitauot järjestetään ainakin keskiviikkona 21.10. ja torstaina 22.10.

Keskiviikkona Riihimäen martat kaatavat reilun kaupan kahvia Riihimäen taidemuseon Puutarhakahveilla kello 14.00–17.00. Samalla pääsee ilmaiseksi tutustumaan museon näyttelyihin.  Torstaina kierrätyskeskus tarjoaa kahvit reilun leivonnaisen kera kello 14.00–16.00 Kahvila Kuplassa. Lisäksi Herkkupuoti Woimassa on reilu teepannu kuumana koko reilun kaupan viikon ajan.

Reilun kaupan viikolla Reiluja kahvitaukoja järjestetään myös sisäisesti. Esimerkiksi Riihimäen kaupunki haastaa eri yksiköidensä kahviringit ottamaan osaan Reiluihin kahvitaukoihin ja osallistumaan kisaan mukaan. Mukaan on jo lähtenyt muun muassa kaavoitusyksikön kahvittelijat. Riihimäen seurakunta tarjoaa reilun kaupan kahvitaukoja muun muassa perjantaina Olkkarissa, jossa vietetään maailman parannusiltaa.

Vajaa 900 000 reilua kahvikuppia jo ilmoitettu

Kahvitaukoja voi järjestää kuka tahansa ja ilmoittaa taukonsa Reilun kaupan viikon verkkopalveluun, josta näkee, kuinka monta kuppia Reilun kaupan kahvia hörpitään viikon aikana. Reilu kauppa ry laskee, kuinka monta Reilun kaupan kahvinviljelijää työllistetään yhteensä kaikilla viikon aikana juoduilla kahvikupillisilla.

Reilun kaupan viikolla muistutetaan Reilun kaupan olemassaolosta ja siitä, että jokainen voi vaikuttaa omilla ostosvalinnoillaan. Riihimäki on ollut Reilun kaupan kaupunki vuodesta 2012 ja edistää kaupungissaan Reilua kauppaa ja tekee omissa hankinnoissaan eettisiä valintoja.

Tule mukaan Kaverikahveille taidemuseoon tai kierrätyskeskukseen ja maista Reilun kaupan kahvia. Kahveja on saatavilla moneen makuun, sillä esimerkiksi Reilun kaupan suodatinkahveja on yli 130 erilaista.

Tutustu tarkemmin Reiluun kauppaan Riihimäellä!

 OLIKO SISÄLLÖSTÄ APUA?

Kyllä 0 Ei 0 Kyllä 0 Ei 0

Kommentit on suljettu.