Yleinen

Rakas Riksu-päivä korvaa Asematapahtuman

Saatujen palautteiden perusteella tapahtuma siirtyy Rautatienpuistoon

Tänä vuonna sunnuntaina 9.9 klo. 10-14 järjestettävä Asematapahtuma kokee suurimpina muutoksinaan paikan vaihtumisen Rautatienpuistoon sekä nimen muuttumisen Rakas Riksu- päiväksi.

Tänä vuonna 11.9 vietettävä Riihimäkipäivä nivoutuu ensi vuodesta yhteen Rakas Riksu-päivän kanssa ja ne vietetään jatkossa yhdessä.

Päivän teemaksi tänä vuonna valikoitui Euroopan unionin nimeämän Euroopan Kulttuuriympäristöpäivien mukaan ihastuttava Tunne perintösi, jaa tarinasi.
Pää-ajankohta Suomessa on juuri tuolloin 3.-9.9.2018 ja teema sopiikin kaikin puolin Riihimäelle, koska kulttuuriympäristöpäivien tarkoituksena on Euroopan Unionin mukaan juhlia ainutlaatuista kulttuuriympäristöä, nähdä kulttuuriympäristö voimavarana ja hyvinvoinnin lähteenä sekä huomata lähiympäristön arvot.

Uutena toiveena kaupungin suunnalta onkin kannustaa riksulaisia jakamaan kuviaan ja hetkiään hashtageillä # jaatarina ja #rakasriksu. Kulttuuriympäristöpäivän virallinen hashtag on #tunneperintö

 

Ohjelmaa on luvassa kaiken ikäisille.

Kaupunginmuseo järjestää lapsille ja lapsenmielisille mukavaa tekemistä tiloissaan. Helsingistä saapuu myös Perinneleikit ry, jonka tavoitteena on ylläpitää ja elvyttää perinneleikkiajatusta osana nykyajan lasten ja perheiden arkea. Lapsille ja lapsenmielisille saapuu viihdyttäjäksi supersuosittu ja Emma-palkittu Kikattava Kakkiainen.

Viime vuosilta tuttuja asioita on uudessa Rakas Riksu-tapahtumassa paljon tarjolla ja esimerkiksi Vihreä talo on jo ilmoittautunut olevansa mukana juhlimassa riihimäkeläisyyttä. Kahvila Pompoti taas on luvannut avata pihamaansa yhdistyksille ja edustansa puolueiden kohtaamisille.

Luonnollisesti myös esiintyjissä on paljon paikallista väriä tarjolla.

Fortum on Riihimäen kaupungin kumppani Rakas Riksu-päivässä ja järjestää omaa ohjelmaa tiloissaan.

Tervetuloa 9.9 juhlimaan kanssamme!

Riksu on rikkautta!

 

 


,


OLIKO SISÄLLÖSTÄ APUA?

Kyllä 3 Ei 0 Kyllä 3 Ei 0

Kommentit on suljettu.