Koulut Nuoriso Sosiaalipalvelut Yleinen

Puolet nuorista tietää, mistä huumeita saa

Suurin osa riihimäkeläisistä nuorista voi hyvin, mutta Katja Björnholm törmää työssään myös nuoriin, joilla on vakavampia päihdeongelmia.

Terveyden- ja hyvinvointilaitoksen teettämässä kouluterveyden kyselyssä kävi ilmi, että puolet 8.–9.-luokkalaisista riihimäkeläisistä nuorista tietää, mistä huumeita saa. Vaikka he eivät itse käytäkään, he näkevät käyttöä ja siihen liittyviä asioita ympärillään. Kotona kannattaakin keskustella näistä asioista rehellisesti ja avoimesti. Hyssyttelyn aika on ohi ja nuorelta kannattaakin suoraan kysyä, missä mennään ja mitä he ovat nähneet.

H-merkintä nuoren rikosrekisterissä saattaa hankaloittaa tulevaisuutta monella eri tavalla esimerkiksi opiskeluihin tai työhön liittyen. On käynyt myös ilmi, että koulukiusaamista kokeneilla riski päihdekokeiluihin kasvaa. Björnholm kumoaa mielikuvan siitä, että kannabiksen käyttö olisi räjähdysmäisesti lisääntynyt – mutta nuorten asenne sitä kohtaan sen sijaan on muuttunut myönteisemmäksi.

Kaupunginjohtaja Sami Sulkko jututtaa videopäiväkirjassaan Nuortentalo Nupin ehkäisevä päihdetyöntekijä Katja Björnholmia. Katso koko haastattelu. OLIKO SISÄLLÖSTÄ APUA?

Kyllä 0 Ei 0 Kyllä 0 Ei 0

Kommentit on suljettu.