Liikenne ja kadut Tekniset palvelut Yleinen

Polkupyörien pysäköinti kahteen kerrokseen onnistuu nyt Asema-aukiolla  

Riihimäen rautatieasemalle Asema-aukion puoleisen katoksen alle ja Peltosaaren puolelle asematunnelin välittömään läheisyyteen on hankittu uusia pyörätelineitä. Asema-aukion puolelle asennetut telineet ovat kaksikerroksisia. Uudet kaksikerrostelineet mahdollistavat samalla tehokasta tilankäyttöä pyörien säilyttämiseen.

”Pysäköinti on nyt järjestelmällisempää ja turvallisempaa. Uudet pyörätelineet antavat pyörille myös paremman tuen. Uuden kaksikerrostason käyttö saattaa toki alkuun vaatia hieman opettelua. Ikävä kyllä telineiden käyttöohjetaulut eivät ole vielä saapuneet Riihimäelle, mutta ne saadaan asennettua lähipäivinä telineiden yhteyteen. ”, kertoo vs. katupäällikkö Maria Vasko.

Peltosaaren puolella huonossa kunnossa olleet ketjulukitustelineet on poistettu ja korvattu uusilla runkolukittavilla telineillä. Peltosaaren puolelle saatiin nyt 72 uutta pyöräpaikkaa eli lisäystä tuli kahdentoista pyöräpaikan verran. Samalla pyöräpysäköinnin näköesteenä ollut seinämä purettiin ja ympäröiviä pensasaitoja poistettiin.

Telineiden hankkiminen on osa Väyläviraston pyöräpysäköinnin kehittämishanketta. Asemanseudun polkupyörien liityntäpysäköinnin kehittämisellä tavoitellaan muun muassa polkupyöräilyn kulkuosuuden kasvattamista, joukkoliikenteen edistämistä, matkaketjujen yhteensovittamista ja arkiliikkumisen sujuvuutta. Valtakunnallisen liikennejärjestelmäsuunnitelman osalta alueiden saavutettavuus pyritään takaamaan raideliikenteellä ja näin ollen sen käyttöä pyritään tukemaan.

Uudistuksella Asema-aukiolle saatiin nyt 16 pyöräpaikkaa lisää sekä merkittävät palvelu- ja laatutason nostot.

Yhteensä asemanseudulla on noin 560 pyöräpaikkaa, joista nyt suunnilleen 400 on runkolukittuja.

Lisätietoja:
Maria Vasko
vs. katupäällikkö, Riihimäen kaupunki
p.019 758 4812
maria.vasko@riihimaki.fi

 

Pyörien kiinnitysohjeet  


,


OLIKO SISÄLLÖSTÄ APUA?

Kyllä 0 Ei 0 Kyllä 0 Ei 0

Kommentit on suljettu.