Koulut

Pohjolanrinteen koulun sisäilmaongelmien ratkaisemista jatketaan

Pohjolanrinteen koululla Riihimäellä on esiintynyt sisäilmaongelmia ja -haasteita. Ongelmien ratkomista jatketaan edelleen.

Koululla tehtyjen tutkimusten ja mittausten havaintojen perusteella tiloissa on tehty korjaustoimenpiteitä ja seurattu niiden vaikutuksia. Rakennuksesta otettujen home-/VOC-näytteiden arvot eivät ole ylittäneet sosiaali- ja terveysministeriön asumisterveysasetuksen toimenpiderajoja.

Rakennuksesta tehdyn kuntotutkimuksen yhteydessä rakennuksen ensimmäisen kerroksen lattioista mitattiin pintakosteutta ja yksittäisiä kohtia, joissa esiintyi kosteutta.

Viime kesänä korjaustoimenpiteenä vaihdettiin ensimmäisen kerroksen matot kaikissa luokkatiloissa, joissa kosteutta oli mitattu. Korjauksen jälkeen tehtyjen kosteusmittausten perusteella lattioiden korjaukset ovat onnistuneet suunnitellusti.

Vuoden 2020 aikana kuntotutkimuksia on jatkettu ja isoimpana työnä on selvitetty, säädetty ja tasapainotettu ilmanvaihtoa. Tiloissa on esiintynyt haasteita ilmanvaihdon painesuhteiden osalta. Nämä on saatu kevään aikana korjattua ja ilmanvaihto säädettyä tasapainoon. Luokkatilojen ilmanvaihtolaitteita on säädetty paremmin ilmaa kierrättäväksi. Rakennuksen ilmanvaihtokoneet ovat käynnissä ympäri vuorokauden.

Lisäksi kevään aikana rakennuksessa on tehty tiivistyskorjauksia, joiden avulla ehkäistään rakenteista tulevia ilmavuotoja ja niiden mukana mahdollisesti kulkeutuvia epäpuhtauksia.

Tilakeskus jatkaa edelleen asian selvittämistä. Seuraavaksi odotetaan viimeisimmät mittausten laboratoriotulokset, tehdään kuntotutkijan toimesta rakenneavauksia sekä seurataan ja tarkistetaan ilmanvaihdon toimivuus tehtyjen korjaustoimenpiteiden osalta. Näiden perusteella tehdään uudelleen arviointia seuraavista jatkotoimista. Lisäksi pyydetään ja kuullaan käyttäjien kokemuksia tehtyjen korjaus- ja parannustoimien vaikutuksista.

Oppilaiden vanhempia tiedotetaan tilanteesta ja vanhemmille järjestetään keskustelu- ja tiedotustilaisuus syksyllä 2020. Koulun henkilökunnan kanssa viimeisin tilaisuus on pidetty 13.5.2020.

 

Lisätietoja:

Esa Santakallio
kehittämisjohtaja
040 330 4450
Eteläinen Asemakatu 4

Hannu Mattila
rakennuspäällikkö
040 330 4872
Tilakeskus, V. O. Mäkisen katu 2OLIKO SISÄLLÖSTÄ APUA?

Kyllä 0 Ei 0 Kyllä 0 Ei 0

Kommentit on suljettu.