Työllisyyspalvelut Yleinen

Pitkäaikaistyöttömyyden kasvu pysähtyi Riihimäellä

Riihimäellä työttömien osuus työvoimasta oli lokakuun lopussa 9,7 prosenttia. Työttömänä oli 1321 henkilöä. Laskua syyskuun tilanteesta oli 0,3 prosenttia ja 41 henkilöä. Vuoden takaiseen verrattuna työttömyys kasvoi lokakuussa 2,6 prosenttia ja työttömiä työnhakijoita oli 343 enemmän. Tiedot ilmenevät Hämeen ELY-keskuksen työllisyyskatsauksesta.

Kokoaikaisesti lomautettuja Riihimäellä oli lokakuun lopussa 166 henkilöä. Laskua syyskuuhun verrattuna oli 22 henkilöä. Vuoden takaiseen verrattuna lomautettujen määrä kasvoi 144 henkilöllä.

Työttömien osuus alle 25-vuotiaasta työvoimasta laski syyskuuhun verrattuna 1,1 prosenttia ja oli lokakuussa 13 prosenttia. Vuoden takaiseen tilanteeseen verrattuna kasvua oli 3,4 prosenttia. Pitkäaikaistyöttömiä Riihimäellä oli lokakuun lopussa 253 henkilöä, mikä on kolme henkilöä vähemmän kuin syyskuun lopussa. Vuoden takaiseen tilanteeseen verrattuna kasvua oli 98 henkilöä.

Uusia avoimia työpaikkoja Riihimäellä oli lokakuun lopussa 334 kappaletta. Laskua syyskuun tilanteeseen verrattuna oli yhdeksän työpaikkaa. Vuoden takaiseen tilanteeseen verrattuna laskua oli 47 työpaikkaa.

Avoimien työpaikkojen määrä laski myös Riihimäen seudulla

Riihimäen seudulla työttömien osuus työvoimasta oli lokakuun lopussa 8,4 prosenttia. Työttömänä oli 1773 henkilöä. Syyskuuhun verrattuna työttömyys laski 0,4 prosenttia, ja työttömiä oli 85 henkilöä vähemmän. Vuoden takaiseen verrattuna työttömyys kasvoi lokakuussa 2,2 prosenttia ja työttömänä oli 454 henkilöä enemmän.

Kokoaikaisesti lomautettuja Riihimäen seudulla oli lokakuun lopussa 237 henkilöä. Laskua syyskuuhun verrattuna oli 49 henkilöä. Vuoden takaiseen verrattuna lomautettujen määrä kasvoi 193 henkilöllä.

Työttömien osuus alle 25-vuotiaasta työvoimasta laski syyskuun tilanteeseen verrattuna 1,7 prosenttia ja oli lokakuun lopussa 11,8 prosenttia. Vuoden takaiseen tilanteeseen verrattuna kasvua oli kolme prosenttia. Pitkäaikaistyöttömiä Riihimäen seudulla oli lokakuun lopussa 329 henkilöä eli kuusi henkilöä vähemmän kuin syyskuussa. Vuoden takaiseen tilanteeseen verrattuna pitkäaikaistyöttömien määrä kasvoi 124 henkilöllä.

Uusia avoimia työpaikkoja Riihimäen seudulla oli lokakuun lopussa 375 kappaletta. Laskua syyskuun tilanteeseen verrattuna oli 12 työpaikkaa. Vuoden takaiseen tilanteeseen verrattuna laskua oli 56 työpaikkaa.OLIKO SISÄLLÖSTÄ APUA?

Kyllä 0 Ei 0 Kyllä 0 Ei 0

Kommentit on suljettu.