Svensk Sammandrag

Peltosaari Projektet

Peltosaari Projektet organiseras av Riihimäki stad och har nu varit igång sedan 2009 med många goda resultater.  Syftet med projektet är att förbättra bostadsområdet Peltosaari som helhet och skapa mer samverkan mellan olika aktörer. Vi försöker göra området tryggare, mer energieffektiv och till en bra plats att bo och leva på.

Vi har tidigare genomfört många utvecklingsprogram och i framtiden kommer vi att koncentrera oss på sociala aspekter som till exempel att skapa en samlingslokal för boende i Peltosaari. Samtidigt kommer vi försöka att gynna energirenoveringar av befintlig bebyggelse och få igång byggandet av nya bostäder, vilket vi tror kan locka nya människor att flytta till området.

Peltosaari Parlament

Peltosaari Parlament är en grupp av frivilliga medborgare som är aktiva i olika verksamhet i området.  Parlamentet har möten 6-7 gångar per år. I parlamentet diskuteras aktuella saker, kommande aktiviteter etc.  Andra boende i området kan också komma med förslag till parlamentet.

”Kulturell sak” – Kulttuuriviritys

Från August 2015 till Maj 2016 har vi en deltidsanställd person, som arrangerar gratis evanemang för invånare.  Arrangemang är verkliggjort i samarbete med kulturall avdelning av Riihimäki och med finansiering från Undervisnings- och kulturministeriet.

Tellustupa

Tellustupa är en mötesplats för de boende i allmännyttans bostadsbestånd.  Tellustupa är öppen varje dag och där finns dator med internet, dagstidningar, det serveras kaffe och en gång per vecka en mycket billig lunch.  Eller så kan man bara komma och träffa andra människor.

Återvinningspunkt / Loppis

Peltosaaris samhällsförening, som är den äldsta aktören i området, tar hand om Loppisen.  Den har öppet tre timmar, två gånger i vecka och är också en populär träffplats.  Med intäkterna från försäljningen har föreningen arrangerat t.ex. förmånligare resor till Tallinn eller teater och de ger varje år stipendier till elever i den lokala skolan.

Evenemang

Du kan hitta information om alla händelser i Peltosaari i kalendariet på denna hemsida.  Tveka inte heller att kontakta vem som helst av oss projektarbetare eller komma och besök vårt projektkontor ”Olohuone” (på andra sidan gatan av Valintatalo, Tellusgatan), om du har frågor.

Kontaktuppgift

Ilari Seitsonen, projektchef
tel. +358 50 572 6510
ilari.seitsonen@riihimaki.fi

Soile Mäkelä, socialansvarig
tel. +358 50 401 1617
soile.makela@riihimaki.fi


OLIKO SISÄLLÖSTÄ APUA?

Kyllä 0 Ei 0 Kyllä 0 Ei 0