Peltosaari on Riihimäen kaupunginosa, joka sijaitsee Riihimäen rautatieaseman, Matkakeskuksen ja muiden keskustan palveluiden lähellä. Kaupunginosan rakentaminen aloitettiin vuonna 1973, ja se on suurimmaksiAsuinympäristö osaksi kerrostaloaluetta. Kadut on nimetty pääasiassa avaruusaiheisesti, esimerkiksi Telluskatu, Jupiterinkatu, Linnunradankatu ja Merkuriuksenkuja.

Peltosaaren kehittämiseksi järjestettiin vuonna 2011 arkkitehtikilpailu, jonka tulosten pohjalta alueelle laadittiin maankäytön yleissuunnitelma, jonka valmisteluissa asukkaat olivat aktiivisesti mukana. Suunnitelman pohjalta Peltosaaresta on rakennettu vetovoimainen ja esteetön asuinalue. Ensimmäiset uudisrakennukset alkoivat rakentua vuonna 2016.

Asukkaalle

Peltosaaressa järjestetään monenlaista asukastoimintaa sekä asukkaiden että kaupungin toimesta. Tietoja tapahtumista saat ”Ärrän” ikkunoissa olevista tiedotteista, ilmoitustauluilta ja vaikka käydessäsi Peltosaari-seuran kierrätyksessä kahvilla.

Olohuone

Peltosaaren Olohuone, Linnunradankatu 9, on kaikkien Peltosaaren asukkaiden ja myös muiden riihimäkeläisten yhteinen olohuone. Asukkaat voivat kokoontua ja tavata toisiaan Olohuoneella sen aukioloaikoina. Yhdistykset voivat järjestää siellä kokouksia. Lapset voivat tulla Olohuoneelle vanhempiensa kanssa ja lapsille on oma leikkihuone.

Olohuoneella järjestetään myös tapahtumia. Seuraa Olohuoneen sivua Facebookissa, niin saat tietoa tapahtumista. Tarkempaa tietoa asukastilan toiminnasta saat myös verkkosivuilta. Olohuone on auki maanantaista perjantaihin kello 10-16. Poikkeukset ovat mahdollisia. Ilmoitamme niistä Facebookissa.

Lisää tietoa Peltosaari-seurasta, joka lienee Suomen vanhimpia kaupunginosayhdistyksiä:
p. 044 348 0203
Facebook >>
Instagram >>

Tellustupa

Kotikulman asukastoimikunta toimii Tellustuvalla, Linnunradankatu 19 A 4. Asukastoimikunta edustaa kaikkia Riihimäen kaupungin vuokra-asuntojen asukkaita asumiseen liittyvissä asioissa Peltosaaren lähiön alueella. Toimikunta toimii yhdistävänä siltana asukkaiden ja Riihimäen Kotikulma Oy:n isännöitsijätoimiston välillä.

  • Edistää asumisviihtyvyyttä sekä asukkaiden osallistumista yhteisten asioiden hoitoon.
  • Edistää asukkaiden yhteisöllisyyttä ja yhteishenkeä
  • Seuraa kiinteistöjen käyttökuntoa, tekee esityksiä ja antaa lausuntoja korjauksista ja huoltotarpeista.
  • Vastaanottaa ja toimittaa eteenpäin toimenpiteitä varten asukkaiden toiveita ja esityksiä.
  • Järjestää ja ylläpitää kesätoritoimintaa Tellustorilla.
  • Järjestää piha-alueiden sekä viheralueiden kevät- ja syyssiivoustalkoot.
  • Järjestää erilaisia virkistystapahtumia ja vapaa-ajan toimintaa asukkaille
  • Järjestää ja tukee erilaisia harrastusmahdollisuuksia asukkaille
  • Toteuttaa, osallistuu ja kehittää yhteistoimintaa ja – työtä Kotikulma Oy:n läntisen asukastoimikunnan, Peltosaari-seuran, Peltosaari-kehityshankkeen, asumisklinikan sekä Riihimäen kaupungin kanssa tapahtumien ja toiminnan järjestelyissä.

Tupa on avoinna ma,ke ja to klo.10.00-14.00 ja tiistaisin 11.00-15.00, jolloin ruokailu 12-14. Ruokailun hinta 3 €. Tuvalla netti ja tulostin asukkaiden käytössä ja Aamuposti tilattu. Kahvia tarjolla joka päivä! tellustupa@gmail.com

Peltosaari Parlamentti

Peltosaari Parlamentti on asukkaiden ja alueen toimijoiden epävirallinen, vapaamuotoinen yhteistoimintaelin. Jäseninä ovat eri toimintaryhmien edustajat ja parlamentti kokoontuu noin joka toinen kuukausi. Siellä välitetään tietoa eri ryhmien toiminnasta, suunnitellaan yhteisiä tapahtumia ja otetaan tarpeen vaatiessa kantaa aluetta koskeviin asioihin.

Pelmuraali on Peltosaaressa oleva seinämaalaus
Pelmuraali-teos on taiteilija Edwina Goldstonen ideoima ja toteutettu yhteistyössä asukkaiden kanssa. Seinämaalauksen alaosa muodostuu peltosaarelaisten valokuvista.

 


OLIKO SISÄLLÖSTÄ APUA?

Kyllä 0 Ei 1 Kyllä 0 Ei 1