Peltosaaren kehittämishanke

Peltosaari on Riihimäen kaupunginosa,joka sijaitsee Riihimäen rautatieaseman, matkakeskuksen ja muiden keskustan palveluiden lähellä.

Kaupunginosan rakentaminen aloitettiin vuonna 1973, ja se on suurimmaksi osaksi kerrostaloaluetta. Kadut on nimetty pääasiassa avaruusaiheisesti, esimerkiksi Telluskatu, Jupiterinkatu, Linnunradankatu ja Merkuriuksenkuja.

Peltosaaren kehittämiseksi järjestettiin 2011 arkkitehtikilpailu, jonka tulosten pohjalta alueelle laadittiin maankäytön yleissuunnitelma, jonka valmisteluissa asukkaat olivat aktiivisesti mukana.  Suunnitelman pohjalta Peltosaaresta rakennetaan tulevaisuuden vetovoimainen ja esteetön asuinalue.  Ensimmäiset uudisrakennukset alkavat rakentua vuonna 2016.

Asuinympäristö

Seinämaalaus Peltosaareen = PelMuraali

Lauantaina 23.4. paljastettiin juhlallisesti kaupunginhallituksen puheenjohtaja Tommi Rädyn toimesta peltosaarelaisten uusi taideteos, joka samana päivänä järjestetyssä nimikilpailussa sai nimen ”Pelmuraali”.  Teos on taiteilija Edwina Goldstonen ideoima ja toteutettu yhteistyössä asukkaiden kanssa.  Seinämaalauksen alaosa muodostuu Peltosaarelaisten valokuvista.
#minun peltosaareni   #liikettälähiöön   #peltsissä

Seuraa meitä

Peltosaari kertoo aktiivisesti toiminnastaan Facebookissa, Twitterissä ja blogissa. Tykkää ja seuraa meitä!