Lainattavia luontokoulun opetusvälineitä

Luontokoulu Sinitiaisen toiminnan aikana ympäristönsuojeluyksikköön hankittiin luontokoulun opetusvälineitä, joita oli mahdollista lainata Riihimäen koulujen ja päivähoidon käyttöön. Välineet siirrettiin vuonna 2019 varhaiskasvatuksen vastuulle ja käyttöön. Kysymykset luontokoulun välineistä voi jatkossa osoittaa varhaiskasvatuksen yhteyshenkilöille. Luontokoulun välineistöön kuuluu:

  • kiikareita (20 kpl)
  • kaukoputki (1 kpl)
  • retkikeittimiä (10 kpl)
  • kompasseja (30 kpl)
  • luuppeja (50 kpl)

Lisäksi materiaaleissa on kolme luontopolkua:

Siirrettävä lasten luontopolku

Päiväkodeille, perhepäivähoitajille, ala-asteille sekä lasten tapahtumiin tarkoitettu luontopolku. Kätevästi matkalaukussa kulkeva, helposti koottava luontopolku koostuu 12 rastitaulusta, voidaan sijoittaa minne tahansa luontoon.

Metsän omena

Luontopolku on laadittu kaikkia ihmisiä varten, herättämään ihmetystä ja iloa. Polku koostuu kymmenestä laminoidusta A3-kokoisesta kuvataulusta.

Pihan eläimistä kertova luontopolku

Pihamessuille laadittu luontopolku kertoo pihapiirin eläimistä ja koostuu 11:sta A3- kokoisesta taulusta.

Luontokoulu Sinitiaisen kootut palat 2003-2005

Luontokoulu Sinitiainen

Luontokoulu Sinitiainen käynnistyi Hämy -hankkeessa ja toimi Riihimäen ja Lopen kouluissa ja päiväkodeissa vuosina 2003 -2005. Sinitiainen toteutti kokemuksellista oppimista yhdessä ulkona luonnossa. Kokemuksellisuus tuli esille siinä, että Sinitiainen tarjosi monitieteisiä, leikkimielisiä ja taiteellisia elämyksiä ja kokemuksia elävästä luonnosta. Luontokoulu Sinitiaisen ohjelmat ovat vapaasti käytettävissä.

Luontokoulu Sinitiaisen kootut palat

Raportissa kuvataan Sinitiaisen luontokouluohjelmat sekä esitellään luontokoulun leikkejä ja harjoitteita yksityiskohtaisesti.

Elämän vesi – veden kiertokulku -hankemateriaalit kouluille

Veden kiertokulkuVantaajoen ja Helsingin seudun vesiensuojeluyhdistyksen ja Uudenmaan ympäristökeskuksen Elämän vesi – veden kiertokulku -ympäristökasvatushankkeessa edistettiin varhaisnuorten luonnonarvojen ja lähiympäristön ymmärtämistä. Hankkeen avulla lisättiin oppilaiden tietoa vesivaroista, vesiluonnosta, veden luontaisesta kiertokulusta ja ihmisen vaikutuksesta kiertoon. Vantaanjoen ja Helsingin seudun vesiensuojeluyhdistyksen verkkosivuilta on saatavilla lisätietoa hankkeesta sekä sen puitteissa tuotettua materiaalia, joka on suunnattu opetustyön tueksi.

Elämän vesi -työkortit:

Kiertokapula Oy:n neuvonta- ja opetustarjontaa kouluille

Jätehuoltoyhtiö Kiertokapula tarjoaa ympäristökasvatuksellisia oppimateriaaleja ja vierailukäyntejä eri kohderyhmille toimialueellaan. Osa materiaaleista on saatavilla sähköisessä muodossa, osa on konkreettista, lainattavaa materiaalia.

Kiertokapulan materiaalin ja lisätietoja vierailukäynneistä löydät täältä.

 


OLIKO SISÄLLÖSTÄ APUA?

Kyllä 1 Ei 1 Kyllä 1 Ei 1